Ιούν   Ιούλιος 2024   Αύγ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Παρουσία του Βουλευτή Θανάση Παπαθανάση
Πέμπτη, 04 Ιούλιος 2024 15:49

 

 στην Συνέλευση του ΟΑΣΕ στο Βουκουρέστι.

 

      Ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού κοινοβουλίου στον ΟΑΣΕ, μαζί με ομάδα Ελλήνων βουλευτών, συμμετείχε στην κρίσιμη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο Βουκουρέστι. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ο κ. Παπαθανάσης ανέδειξε το πιεστικό ζήτημα της κατάστασης των ανθρώπων που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου που προκλήθηκε από την εισβολή και την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας τονίζοντας τις ανυπολόγιστες συνέπειες που έχει προκαλέσει αυτή η σύγκρουση.
«Ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων και η εκτόπιση εκατομμυρίων ανθρώπων επιβαρύνουν βαριά τη συλλογική μας συνείδηση. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας και υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της. Η ουσία αυτής της σύγκρουσης δεν είναι απλώς γεωπολιτική πάλη είναι πάνω απ' όλα μια ανθρώπινη τραγωδία». Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πιο ευάλωτες ομάδες σε εμπόλεμες περιοχές και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δράσει αποφασιστικά: «Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να είναι ανεμπόδιστη σε κάθε εμπόλεμη περιοχή. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτοί που βρίσκονται απροστάτευτοι θα λάβουν τροφή, ιατρική βοήθεια και στέγη. Κάθε καθυστέρηση, κάθε εμπόδιο έχει ανθρωπιστικό κόστος. Η Ελλάδα καλεί σε μια ανανεωμένη δέσμευση για διάλογο και διπλωματία. Πρέπει να επιδιώξουμε μια ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων. Οι αρχές του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να μας καθοδηγούν».

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Βουκουρέστι συμμετείχε στις συσκέψεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος ενώ με την Ελληνική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο του ΟΑΣΕ Pia Kaouma, με την Ισραηλινή αντιπροσωπεία, με τους εκπροσώπους του Forum για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και με την Ελληνίδα Πρέσβη κ. Ευαγγελία Γραμματίκα στο ιστορικό κτίριο της Πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής κοινότητας.

 


 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...