Μάι   Ιούνιος 2024   Ιούλ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Ημερίδα με θέμα: «Ο θεσμός της οικογένειας: Προκλήσεις, Κοινωνική συνοχή και Υποστήριξη».
Παρασκευή, 10 Μάιος 2024 16:53

KEFALA.jpg-2

Παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μ. Κεφάλα πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Ο θεσμός της οικογένειας: Προκλήσεις, Κοινωνική συνοχή και Υποστήριξη».

Η ημερίδα, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Νίκη Παπαδούλα, διοργανώθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Χριστοφόρου από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου καλωσόρισε την Υφυπουργό και τόνισε σχετικά :“Παρακολουθούμε με αμηχανία τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που κατακλύζουν την επικαιρότητα. Ανησυχούμε όλοι στο σπίτι μας για την καθημερινότητα των παιδιών μας. Και προβληματιζόμαστε για τις προκλήσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σήμερα. Δυστυχώς, στο Αγρίνιο δεν αποτελούμε εξαίρεση. Τα περιστατικά είναι καθημερινά άρα είναι αδήριτη ανάγκη να ανταποκριθούμε στις εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας. Είναι και δική μας ευθύνη να δυναμώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το κοινωνικό κράτος. Να πιέσουμε για την ανάληψη δράσεων στην κατεύθυνση της στήριξης της ελληνικής οικογένειας. Η κοινωνική συνοχή οικοδομείται μέσα από στρατηγική και μια σειρά συστηματικών πρωτοβουλιών».

Η κ. Κεφάλα ευχαρίστησε για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τα μέτρα στήριξης του Υπουργείου : «Στην Ελλάδα η οικογένεια ήταν, είναι και θα παραμείνει η βάση της κοινωνίας- ο πυρήνας της. Ο σταθερός πυλώνας σε μια εποχή που πολλά αλλάζουν. Λιμάνι ασφαλείας και σιγουριάς. Η οικογένεια κράτησε όρθια την κοινωνία σε πολλαπλές κρίσεις. Και η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να δημιουργήσει το Υπουργείο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας δείχνει την πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης να στηρίξει και να ενισχύσει το θεσμό της οικογένειας. Να βοηθήσει έμπρακτα τα νέα ζευγάρια με μέτρα που ήδη υλοποιούνται από την πρώτη θητεία μας:

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...