Μάι   Ιούνιος 2024   Ιούλ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Το ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση
Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2024 20:33


Αθήνα, 1 Μαρτίου 2024

Το ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση και όχι ως «μόνιμη» αντιπολίτευση

 
Βασικά σημεία από τη συνέντευξή μου στο open στην εκπομπή «ώρα Ελλάδος»
 
Για την αισχροκέρδεια στα τρόφιμα και τις τράπεζες:
Η θέση του ΠΑΣΟΚ με τροπολογία που κατέθεσα, είναι να δημοσιοποιείται το προϊόν που αισχροκερδεί ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει και να πράττει ανάλογα. Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν το κάνει πράξη.
Ας δούμε την αλήθεια για τα πρόστιμα που λέει ο κ. Γκιουλέκας και η ΝΔ. Αποκαλύφθηκε ότι οι τράπεζες αισχροκερδούν από τις χρεώσεις προς τους πολίτες, οι οποίες το πρώτο ενιάμηνο του 2023 είναι 1,4 δις, και συμφωνήθηκε με τις τράπεζες να επιβληθεί πρόστιμο 40 εκ.. Δηλαδή μας κλέβουν κάθε μέρα, κάθε πολίτη, από τις συναλλαγές με atm, χρεώσεις καρτών κλπ. Η επιτροπή ανταγωνισμού επιβεβαιώνει ότι μας κλέβουν, οι τράπεζες αποδέχονται ότι μας κλέβουν και κάνουν τη συμφωνία του προστίμου των 40εκ έναντι των 1,4 δις. Αυτό γίνεται σε όλες τις εκφάνσεις της αγοράς σήμερα.
Στην Πορτογαλία, χώρα παρόμοια με τη δική μας, πέτυχαν τους στόχους τους, αφού μείωσαν το ΦΠΑ και έκαναν εντατικούς ελέγχους. Γιατί δεν δημιουργούμε ένα παρατηρητήριο τιμών που να ξεκινά από τον αγρότη που να φτάνει μέχρι το σούπερ μάρκετ; Να ξέρουμε πόσο παίρνουν για παράδειγμα το γάλα από τον παραγωγό και πόσο το πουλάνε στο ράφι. Παρατηρητήριο τιμών δεν έχει κάνει ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε το Υπουργείο Οικονομικών, με τις χρεώσεις της κάθε τράπεζας.

Για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας:
Το ΕΣΥ είναι προς κατάρρευση. Οι άνθρωποι στην Αρκαδία, για να επισκεφθούν έναν ουρολόγο στα εξωτερικά τακτικά ιατρεία, πρέπει να περιμένουν δύο μήνες. Δεν λειτουργεί ο μαγνήτης, το τρίπλεξ και πολλά άλλα. Οπότε ο ασθενής αναγκάζεται να πάει στον ιδιώτη. Στην Τρίπολη έχουμε μόνο δύο αναισθησιολόγους. Απογευματινά χειρουργεία, πώς θα γίνουν;

Για την τραγωδία των Τεμπών: Μέσα από ένα θλιβερό γεγονός, πρέπει να αναζητήσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο ότι κανείς δεν πρέπει να ξεφύγει από την ευθύνη που του αναλογεί. Αυτό το χρειάζεται ολόκληρη η χώρα και όχι μόνο οι συγγενείς των θυμάτων. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ευθύνες του. Να υπάρξει δικαιοσύνη. Και δεύτερον πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δε θα έχουμε στο μέλλον ίδια γεγονότα.
Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα του πολιτικού κόσμου. Όμως η Κυβέρνηση με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα, η πλειοψηφία τουλάχιστον, και στην εξεταστική επιτροπή, στέλνει λάθος μήνυμα. Ο κόσμος νιώθει ότι θα λήξει η υπόθεση και θα καταλήξουμε μόνο στις ευθύνες του μηχανοδηγού.

Για τα μη κρατικά- μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια: Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και επι Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να κάνει πράξη τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Το 2019 στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, υπογράψαμε, η Κ.Ο, ότι θέλουμε  την αναθεώρηση με την προϋπόθεση της αλλαγής του άρθρου 16. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν είναι συνειδησιακό. Είμαι 14 χρόνια Βουλευτής και έχω ψηφίσει πολλά νομοσχέδια που δε συμφωνούσα, επειδή ψηφίζω με βάση την πλειοψηφία που υπάρχει στο κόμμα.
Εγώ το ΠΑΣΟΚ το θέλω κυβερνητικό κόμμα. Έτσι θα ήθελα να καλέσει τον κ. Πιερρακάκη, να αποδεχθεί τις δικλείδες ασφαλείας προς το δημόσιο συμφέρον, οι οποίες είναι η αναβάθμιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου και οι όροι λειτουργίας των μη κρατικών Πανεπιστημίων. Αν γίνουν αποδεκτές στο σύνολό τους, τότε μπορούμε να το ψηφίσουμε.
Το ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση και όχι ως «μόνιμη» αντιπολίτευση

 


 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...