Μάι   Ιούνιος 2024   Ιούλ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Ο Αγρινιώτης Χρήστος Παπακαμμένος
Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2024 19:48

 

 ο αφανής ήρωας ειδικευόμενος παθολόγος στο Γ.Ν Κεφαλλονιάς,που αγάπησε την Κεφαλλονιά και τους ανθρώπους της

 
 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΚΟΝΕΣ :ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣxristos-1

Είναι πολλές φορές που γνωρίζοντας νέους ανθρώπους της νέας γενιάς που πολλοί την αμφισβητούν,αισθάνεσαι βαθιά μέσα σου ότι αυτά που γράφουν και λένε είναι υπερβολές. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι μεγάλες νίκες είναι υπόθεση των απλών ανθρώπων,αυτών που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση υπηρετούν έναν σκοπό ανώτερο και από την ίδια τους τη ζωή.Αυτοί οι άνθρωποι,οι ήρωες της εποχής μας,και κυρίως οι νέοι γιατροί και νοσηλευτές είναι αυτοί που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία.

Ένας από αυτούς είναι ο ειδικευόμενος ιατρός Παθολογίας Χρήστος Παπακαμμένος που τιμήθηκε σήμερα από τον διοικητή του Γ.Ν Κεφαλλονιάς Δημήτρη Μαρτίνη,για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου κάτω από δύσκολες συνθήκες τα τέσσερα τελευταία χρόνια.Παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε, προσπάθησε να κάνει αυτό που οφείλει να κάνει με αυταπάρνηση και αφοσίωση,υπηρετώντας στην παθολογική κλινική του Γ.Ν Κεφαλλονιάς ίσως στην πιο δύσκολη της ιστορίας του Νοσοκομείου,την περίοδο της πανδημίας.Ο Χρήστος ενώ θα μπορούσε μετά την παρέλευση των δύο ετών της ειδίκευσης,να φύγει από το νοσοκομείο και να πάει σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο,βλέποντας τις ανάγκες του νοσοκομείου της Κεφαλλονιάς ,παρέμεινε να υπηρετήσει τους Κεφαλλονίτες και τους Θιακούς γιατί αγάπησε την Κεφαλλονιά και τους ανθρώπους της .

 

 xristos2
 

Η Βράβευση του από τον Διοικητή του Γ.Ν.Κεφαλλονιάς Δημήτρη Μαρτίνη

Ο Χρήστος Παπακαμμένος, γεννήθηκε στην Πάτρα Αχαίας και μετά από μερικά χρόνια μετακόμισε στο Αγρίνιο όπου και πέρασα τα παιδικά του χρόνια μέχρι την εισαγωγή του στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μετά την αποφοίτηση μου δήλωσε το νησί της Κεφαλονιάς για την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου και παρουσιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας το 2019 όπου ζήτησα να μετατεxristos-3θεί εξ αρχής στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου.

Στην συνέχεια και εν μέσω πανδημίας αποφάσισε να παραμείνει στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου ολοκληρώνοντας την γενικό κομμάτι της ειδικότητας της παθολογίας παραμένοντας στο πόστο του μέχρι και σήμερα.

 

Ο Χρήστος Παπακαμμένος αποχαιρετώντας προσωρινά το νησί μας και το Γ.Ν Κεφαλλονιάς έγραψε μερικά λόγια αποχαιρετισμού στην Κεφαλλονιά που αγάπησε,Το νησί της Κεφαλονιάς ήταν μία μοναδική ευκαιρία για εμένα να γνωρίσω μοναδικούς ανθρώπους και εξαιρετικούς συνεργάτες. Αν και έχω ταξιδέψει στα περισσότερα κράτη της ευρώπης η Κεφαλονιά είχε να μου προσφέρει την απαράμμιλη ομορφιά των φυσικών τοπίων της και την ζεστασιά των ντόπιων που όσο και δύσκολο αν είναι στην αρχή να σε εμπιστευτούν όταν το κάνουν σου προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Οι εργασιακές συνθήκες ,όπως σε κάθε νοσοκομείο της χώρας , είναι απαιτητικές και δύσκολες αλλά όταν κάποιος έχει όρεξη μπορεί να ανακαλύψει ότι έχει στα χέρια του αμέτρητες ευκαιρίες να μάθει και να βελτιωθεί στον επαγγελματικό του τομέα. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου από τον διοικητή μέχρι τον πιο νέο υπάλληλο όλοι έχουν κάτι θετικό να δώσουν και το κάνουν καθημερινά , με αυταπάρνηση. 

Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για όσα με δίδαξαν , τους γιατρούς που δουλεύουν 30 και χρόνια και δεν γύρισαν ποτέ να πουν κουράστηκα, τους νοσηλευτές που ήταν στο πλάι μου από την πρώτη στιγμή  ,όλο το υπόλοιπο προσωπικό που ήταν εκεί για οτιδήποτε τους χρειάστηκα και τους γονείς μου που με στερήθηκαν 4 μιση χρόνια τώρα και δεν παραπονέθηκαν στιγμή .

Είναι μεγάλη τιμή η σημερινή μου βράβευση καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο , θα είναι ένα από τα σημαντικότερα βέλη στην φαρέτρα μου στο μέλλον για το οποίο έχω μεγάλη αισιοδοξία και αποδεικνύει ότι η εργατικότητα ανταμείβεται παρόλο που ζούμε σε έναν κόσμο όπου όλα τα δάκτυλα του χεριού δεν είναι τα ίδια.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας υπάρχει η μαγιά για να υλοποιηθεί ένα από τα πιο άρτια περιφερειακά νοσοκομεία της νησιωτικής ελλάδας παρόλες τις τεράστιες δυσκολίες και ελπίζω στο μέλλον να γίνει πραγματικότητα.

Προς το παρόν , εις το επανιδείν! 

ΧΡΗΣΤΟ Σε Ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερες για όλους τους Κεφαλλονίτες και τους Θιακούς ,να είναι ο δρόμος σου λαμπρός και φωτεινός ,και να σου δίνει δύναμη ο Θεός να υπηρετείς την επιστήμη και τους ανθρώπους που τόσο αγαπάς. Πηγη: kefalonia focus

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...