Μάι   Ιούνιος 2024   Ιούλ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριακή, 21 Ιανουάριος 2024 18:34

 στην ΟΡΤ:

«Στόχος μου, μια Ελλάδα με προοπτική!»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκπομπή "Ανοιχτά Χαρτιά" της ΟΡΤ με τον Κώστα Κριετσιώτη

Το όραμα του για την Ελλάδα του μέλλοντος αλλά και την στάση του ίδιου και του κόμματός του σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της χώρας το τελευταίο διάστημα, ξεδίπλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην εκπομπή της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης «Ανοιχτά Χαρτιά» με τον δημοσιογράφο Κώστα Κριετσιώτη.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για το φλέγον ζήτημα της υγείας, σχολίασε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, επιρρίπτοντας ευθύνες για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ αναφέρθηκε και στα θέματα της επιστολικής ψήφου, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός στην καθημερινότητά του και τόνισε την ανάγκη συστράτευσης όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Τέλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για απόπειρα συγκάλυψης τόσο στο ζήτημα των υποκολοπών, όσο και στην τραγωδία των Τεμπών.

 
 

«Το όραμά μου για το ΕΣΥ»

Ερωτώμενος αρχικά για το θέμα της υγείας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει μία κεντρική πολιτική για την αναγέννηση του ΕΣΥ, μιας και υπάρχει έλλειψη προσωπικού, πολλές προκηρύξεις βγαίνουν άγονες και απουσιάζουν συγκεκριμένες ειδικότητες, γεγονός που παρατηρείται σε κάθε περιφέρεια.

 

Πρόσθεσε μάλιστα, πως είναι στο χέρι της κυβέρνησης να αποφασίσει αν επιθυμεί ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας ή αύξηση των ιδιωτικών δαπανών, παραθέτοντας μάλιστα στοιχεία που δείχνουν πως η Ελλάδα πληρώνει τα περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη σε ιδιώτες μετά τη Βουλγαρία.

Αναλύοντας το δικό του όραμα για το ΕΣΥ, έκανε λόγο για δημιουργία δικτύου πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας σε όλη την Ελλάδα για να σταματήσει το νοσοκομείο να ‘’σηκώνει’’ το φορτίο που θα έπρεπε να ΄σηκώνουν’’ οι πρωτοβάθμιες δομές, για οικονομικά κίνητρα στους ιατρούς προκειμένου να παραμείνουν στην Ελλάδα, για ένταξη υγειονομικών στη βαρέα και ανθυγιεινή ασφάλιση, για αφορολόγητες υπερωρίες, για τον προσανατολισμό δαπανών που θα πρέπει να γίνει καθώς και πλαίσιο διαπραγμάτευσης για τις πραγματικές ανάγκες μιας νησιωτικής χώρας προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα στήριξης των υποδομών.

 

«Λάθος χειρισμοί Μητσοτάκη στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών»

Σε ό,τι αφορά το θέμα των τελευταίων ημερών με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως υπήρχε εδώ και χρόνια στο πρόγραμμά του ΠΑΣΟΚ και πως είναι νομικό θέμα που διευθετεί κάποιες αδικίες. Έκανε λόγο για λάθος χειρισμούς από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και έλλειψη ενημέρωση του κόμματός του εκ των προτέρων.

Στόχος, όπως εκτιμά ο κ. Ανδρουλάκης, ήταν ο κ. Μητσοτάκης να φτιάξει την εικόνα του στο θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά από το σοβαρό ζήτημα των υποκλοπών. Μάλιστα, εκτιμά πως πρέπει πρώτα να ενημερώνεται ο κόσμος, ακολούθως να ανοίγει δημόσιος διάλογος που θα δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν όλοι και στο τέλος να υπάρχει η βέλτιστη απόφαση για το κοινωνικό σύνολο.

Για τις δηλώσεις Παρασκευαΐδη ανέφερε πως έχουν αποδοκιμαστεί ήδη και πως η κοινοβουλευτική ομάδα είχε ως θέμα της την επιστολική ψήφο προκειμένου να αποφασιστεί η στάση τους στην αρμόδια επιτροπή. Για την ουσία του θέματος, υποστήριξε πως θα πρέπει να ενημερωθεί σωστά η κοινή γνώμη και πως βρίσκεται απέναντι στη συνωμοσιολογία και τον ανορθολογισμό.

Ως προτεραιότητά του, έθεσε τον ορθό δημόσιο λόγο, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια. «Όταν θα μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η ΝΔ και η συντήρηση και ποιο το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη», συμπλήρωσε.

«Ναι αλλά με προϋποθέσεις στην επιστολική ψήφο»

Στο θέμα της επιστολικής ψήφου, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ ψήφισε για να διευκολύνει τους απόδημους που έχουν ήδη δικαίωμα και σχολίασε επικριτικά το γεγονός πως από το 2018 και μετά ο κ. Μητσοτάκης έχει φέρει τρεις διαφορετικούς νόμους αλλαγής του τρόπου που ψηφίζει ο απόδημος ελληνισμός, δείγμα ερασιτεχνισμού και ιδιοτέλειας.

Πρόσθεσε δε, πως το ΠΑΣΟΚ λέει ναι στην επιστολική ψήφο για τον απόδημο ελληνισμό, για όσους έχουν προβλήματα υγείας, για όσους εργάζονται μακριά από τον τόπο ψηφοφορίας, για όσους είναι ηλικιωμένοι, για όσους είναι φοιτητές και για όσους έχουν ένα εμπόδιο, όχι όμως για όλους, προσθέτοντας ακόμα πως θα καταθέσει τροπολογία που θα εντάσσει όλα τα εμπόδια για να διευκολυνθεί η άρση του εκλογικού δικαιώματος.

«Ανάγκη συμμαχίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων»

Επόμενο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν οι τέσσερις δύσκολες εκλογικές μάχες που έχει δώσει από τη στιγμή ανάληψης της προεδρίας με τα ελάχιστα δυνατά έξοδα, φέρνοντας σημαντικές επιτυχίες.

«Το κόμμα φαινόταν πριν λίγα χρόνια ότι είχε κλείσει τον ιστορικό κύκλο του και πλέον παλεύει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση» είπε και συνέχισε καλώντας όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για να οργανώσουν τη δημοκρατική παράταξη που θα σημειώσει μια μεγάλη νίκη στις επόμενες εκλογές. Υπογράμμισε πως θα δημιουργήσει μια ομάδα με το ιδεολογικό και προγραμματικό πλαίσιο που θα αποτελέσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Στάθηκε ακόμα στην ανάγκη, να υπάρχει συμμαχία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων προκειμένου να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη και να νικήσει μια πολιτική ομάδα που δουλεύει μόνο για τους ελίτ.

«Νοοτροπία διαφάνειας και εύρυθμης λειτουργίας»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι Έλληνες πολίτες, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως ο πληθωρισμός ξεκίνησε με εξωχώρια χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε τα ποσοστά αύξησής του από τα χειρότερα της Ευρώπης.

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση και αποκάλυψε πως υπάρχει και άλλος δρόμος που δεν ακολουθείται. Πρότεινε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και ενίσχυση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της Έπιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι και να καταβάλλονται να αντίστοιχα πρόστιμα. «Η δική μας νοοτροπία μιλά για κανόνες διαφάνειας και εύρυθμης λειτουργίας στην αγορά», είπε και έκανε λόγο για φτωχοποίηση του λαού και την ενίσχυση των λίγων.

Μάλιστα, έκανε γνωστό και το πρόγραμμα χαμηλών ενοικίων που έχει προτείνει, με μηδενισμό του ΕΝΦΙΑ, μηδενισμό του φόρου, τοποθέτηση του εκάστοτε σπιτιού στην κοινωνική δεξαμενή κατοικιών και απόδοση κατοικιών σε νέα ζευγάρια και φοιτητές με κοινωνικά κριτήρια, για να υπάρχει σταθερότητα.

«Προσπάθειες συγκάλυψης σε πολλά θέματα»

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας, ο κ. Ανδρουλάκης εκτιμά πως θα πρέπει να υπάρξει μια αξιοκρατία στα θέματα ασφαλείας και να μη γίνονται κομματικές επιλογές, δίνοντας τη δυνατότητα στους καλύτερους να υπηρετήσουν τον ελληνικό λαό. Παράλληλα, έκανε λόγο και για έλλειψη γενναιότητας εκ μέρους της κυβέρνησης να επιτρέψουν στη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με τις υποκλοπές.

Σχετικά το νέο δικαστικό χάρτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να συζητήσει ένα σχέδιο που δεν μπορεί να συγκροτηθεί με εξωχώρια, οριζόντια κριτήρια και πρέπει να σχεδιαστεί βάσει των πραγματικών αναγκών.

Για την τραγωδία των Τεμπών ανέφερε πως αν δεν υπάρξει η τιμωρία κάποιου από τους πραγματικούς υπεύθυνους, τότε θα αποδειχθεί περίτρανα ότι η Ελλάδα έχει τεράστιο ζήτημα κράτους δικαίου. Μεταξύ άλλων, θεωρεί πως υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών σε απόλυτο βαθμό και μάλιστα σημείωσε πως αυτή γίνεται σε πολλά θέματα. Κλείνοντας, τόνισε πως στόχος του είναι να δημιουργήσει μια Ελλάδα με προοπτική».

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...