°F | °C
invalid location provided
Εξετάσεις στην Πάτρα του Κέντρου για Χαρισματικά
Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2023 19:03

 – Ταλαντούχα Παιδιά

CTY-Greece Psychology-2.jpg-4

/Center for Talented Youth (CTY) GreeceΓια μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023Το

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα οι εξετάσεις του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greeceδίνοντας σε ταλαντούχα παιδιά από Β’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου την ευκαιρία να καλλιεργήσουν στο έπακρο το δυναμικό τους.Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά και δεν χρειάζονται προετοιμασία. Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας  https://www.cty-greece.gr/el/exams.

  Οι εγγραφές για τις εξετάσεις στην Πάτρα έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 22 Νοεμβρίου 2023.Το CTYGreece σχεδιάζει από το 2013 καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Το Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος·τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού επιστημονικού οργανισμού European Council of High Ability (ECHA)και του EuropeanTalentSupportNetwork.

Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for TalentedYouth του Πανεπιστημίου JohnsHopkins.Εξετάσεις και υποτροφίεςΤα προγράμματα είναι Online Σύγχρονης Διδασκαλίας, Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου και Θερινά, και προϋποθέτουν την αξιολόγηση των μαθητών/τριών μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for TalentedYouth του Πανεπιστημίου του JohnsHopkins (JHU CTY). Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα σχεδόν 7.000 μαθητές και μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα του CTY Greece.Με την εγγραφή τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, να γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας, και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των δωρητών του.

Από το 2013 μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.600 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 52% σε όλα τα χρόνια του προγράμματος.Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου.Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας  https://www.cty-greece.gr/el/exams

 όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ.Οδηγίες για τις εξετάσεις και την πρόσβαση στον τόπο διεξαγωγής τους θα αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής.Τα μαθήματαΟι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα προσφερόμενα μαθήματα, που χαρακτηρίζονται από φαντασία και πρωτοτυπία και διαφοροποιούνται ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας τους.Από τις Θετικές Επιστήμες: Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία,

Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει!, VideoGameDesign, Επιδημιολογία, Ιατρική Στατιστική, Βιοϊατρική Τεχνολογία.Από τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες: Ο Κόσμος των Οικονομικών και της Επιχειρηματικότητας, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο,Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά,Διεθνείς Σχέσεις. η Ψυχολογία των Ανθρωπίνων Σχέσεων.Αρκετά μαθήματα - όπως το FoodPower:

The Science of Nutrition and Health, η Τέχνη και η Επιστήμη του Κινηματογράφου και η Ακαδημία Υπερηρώων - συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία.    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο του CTY Greece:Τηλ.: 2310 332625,  2310398253Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Ιδρυτικός δωρητής του CTYGreeceείναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μεγάλοι δωρητές του Κέντρου είναι η τράπεζα Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η εταιρία Netcompany-Intrasoft, η εταιρία StarBulkCarriers Corp., και η Deloitte. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.