Ιούν   Ιούλιος 2024   Αύγ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Παρουσίαση του Βιβλίου
Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2023 17:05

 

 της κ. Σταυρούλας Κάτσου – Καντάνη στο Αγρίνιο

 


«Ταξιδεύοντας με ένα Άγγελο στη Θεία Λειτουργία»

Παρουσίαση του Βιβλίου της κ. Σταυρούλας Κάτσου – Καντάνη στο Αγρίνιο....
 
Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σταυρούλας Κάτσου – Καντάνη «Ταξιδεύοντας με έναν Άγγελο στη Θεία Λειτουργία», των Εκδόσεων Μελωδός παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023.
 
Η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τον Δήμο Αγρινίου τελούσε υπό την αιγίδα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Γλυπτοθήκης (Παλαιά Δημοτική Αγορά) Αγρινίου.
 
Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους των Εκδόσεων ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Καντάνης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου, εκ μέρους του Δημάρχου Αγρινίου.
 
Για το βιβλίο μίλησαν η κ. Θεοδώρα Τσίγκα, Θεολόγος, MSc, η οποία ανέλυσε τη δομή και το περιεχόμενο του βιβλίου, τονίζοντας τη θεολογική του επάρκεια, την αξία και προσφορά του στον αναγνώστη από παιδαγωγικής απόψεως.
 
Ακολούθησε η εισήγηση της κ. Γεωργίας Βουλδή, Μουσικού, Αγιογράφου, η οποία προσέγγισε εικαστικά το βιβλίο, αναφέρθηκε στην προσεγμένη και πλούσια εικονογράφηση, έργο της συγγραφέως, και στον ψηφιακό δίσκο που το συνοδεύει, με αφήγηση και ύμνους από παιδική βυζαντινή χορωδία.
 
Στη συνέχεια η κ. Χρυσούλα Σπυρέλη, Φιλόλογος, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, πρώην Σχ. Σύμβουλος, στην εισήγησή της, με αφορμή τις δημιουργικές εργασίες που εμπεριέχονται στο βιβλίο, πρότεινε ποικίλες δημιουργικές δράσεις, μέσα από τις οποίες μπορεί να αξιοποιηθεί το περιεχόμενό του, και να γίνει κτήμα των μικρών και μεγαλύτερων αναγνωστών.
 
Η συγγραφέας του βιβλίου, με τρόπο βιωματικό, εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στη συγγραφή και την εικονογράφησή του, κάνοντας αναφορές στη σύγχρονη οικογένεια, το σχολείο και την εκκλησιαστική κατήχηση.
 
Την εκδήλωση συντόνισε η θεολόγος κ. Δήμητρα Γώγουλου.
 
Κατά τον καταληκτήριο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός συνεχάρη την συγγραφέα, καθώς και τις ομιλήτριες για την παρουσίαση του έργου.
 
Αναφέρθηκε στην έκδοση από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος των κατηχητικών βοηθημάτων που επιμελήθηκε ο ίδιος, καθώς και στο ενδιαφέρον και την αγωνία του για την κατήχηση των νέων λέγοντας τα εξής: «Είχα πάντοτε μεγάλη αγωνία για την κατήχηση και τη συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λατρεία και αυτή η αγωνία μου με οδήγησε στο να συγκροτήσω μία συγγραφική ομάδα και, με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ Ιγνατίου, να εκδώσουμε την πρώτη επτάτομη κατηχητική εργασία για τους κατηχητές και τα παιδιά. Υπήρξαν κατά το παρελθόν πολύ σημαντικές εκδοτικές προσπάθειες, αλλά απουσίαζε από τον εκκλησιαστικό χώρο μία σύγχρονη ολοκληρωμένη κατηχητική έκδοση. Αυτό που ήταν πρωτοποριακό ήταν, ότι εκδώσαμε και εμείς, όπως και η κ. Καντάνη, βιβλίο για το μαθητή. Μέχρι τότε τα κατηχητικά βοηθήματα αφορούσαν μόνο τον κατηχητή.
 
Με πολλή συγκίνηση λοιπόν μπορώ να κατανοήσω απόλυτα τον κόπο, την προσπάθεια, την αγωνία και κατά τη διάρκεια της συγγραφής, αλλά και στη συνέχεια για την πορεία του βιβλίου».
 
Ο Σεβασμιώτατος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την προσεγμένη έκδοση, τονίζοντας την αναγκαιότητα της κυκλοφορίας του έργου, λόγω της χρησιμότητάς του στην οικογένεια, την εκπαίδευση, την κατήχηση των παιδιών και των εφήβων, καθώς και την επιμόρφωση των κατηχητών.
 
Επίσης αναφέρθηκε στον θεσμό της κατήχησης και ευχήθηκε να συμβάλει και αυτή η έκδοση στην προσπάθεια για την διάδοση του λόγου του Θεού, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Με θάρρος, με τόλμη, συνεργασία και κοινή προσπάθεια θα συνεχίσουμε το έργο μας σε δύσκολες εποχές, σε δύσκολες συνθήκες, αλλά όμως θα γίνουμε «τοις πάσι τα πάντα» και το μήνυμα του Ευαγγελίου θα φτάσει σε κάθε ανθρώπινη ψυχή κάθε ηλικίας».
 
Ακολούθησε ξενάγηση στα πρωτότυπα έργα της εικονογράφησης του βιβλίου, δια χειρός της συγγραφέως, τα οποία είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, και τα οποία θα συνεχίσουν να εκτίθενται στον ίδιο χώρο, έως και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023.
 
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο  https://photos.app.goo.gl/beUzj1bQ9B8EcWDc7
 
Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
 
της Ιεράς Μητροπόλεως
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...