Ιούν   Ιούλιος 2024   Αύγ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Ερώτηση στη Βουλή
Παρασκευή, 03 Νοέμβριος 2023 17:45

 

 για την άρση του «τέλους διέλευσης» φυσικού αερίου από τη Βουλγαρία

 


Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Βουλευτής και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μίλτος Ζαμπάρας με 17 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  με αφορμή την επιβολή τέλους διέλευσης που επέβαλε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας στο φυσικό αέριο....

Η Βουλγαρία θέσπισε έκτακτο φόρο για στο ρωσικό αέριο που μεταφέρεται σε άλλες χώρες μέσω Βουλγαρίας και υπήρξε μεγάλη αναστάτωση για τις επιπτώσεις που θα έχει για τους καταναλωτές μια τέτοια επιβάρυνση.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές στην ερώτηση τους: «Σε μια περίοδο που οι αυξήσεις στους λογαριασμούς στο φυσικό αέριο και στο ρεύμα έχουν ήδη εκτοξευθεί, έρχεται μια ακόμα αύξηση που θα φτάσει στα 20€/μεγαβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από το φυσικό αέριο, που θα δημιουργήσει ένα ασφυκτικό και δυσβάσταχτο βάρος για τις τσέπες των νοικοκυριών και μάλιστα χωρίς να έχουμε μπει στην καρδιά του χειμώνα».

Οι γειτονικές χώρες έχουν ήδη αντιδράσει έντονα στην μονομερή ενέργεια της Βουλγαρία,  αντιθέτως η Ελληνική Κυβέρνηση δια του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας τηρεί σιγή ιχθύος. «Στο τέλος τον λογαριασμό θα τον πληρώσει πάλι ο Έλληνας καταναλωτής που σύμφωνα με έρευνες ήδη το ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα θέρμανσης. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που αναμένεται να λήξει η «περίοδος χάριτος» για τις ρήτρες αναπροσαρμογής, που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, που ο πόλεμος στην λωρίδα της Γάζας θα δημιουργήσει επιπλέον ενεργειακά προβλήματα και ο μέσος Έλληνας αδυνατεί να ανταπεξέλθει στους λογαριασμούς και στα έξοδα του».

Κλείνοντας οι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό ποιες πρωτοβουλίες και ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα λάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να μην επιβληθεί τέλος διέλευσης φυσικού αερίου από τη Βουλγαρία ούτως ώστε να μην επιβαρυνθούν με οποιοδήποτε τρόπο οι καταναλωτές από το εν λόγω τέλος.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...