Μάι   Ιούνιος 2024   Ιούλ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Συνέντευξη Λευτέρη Δακαλάκη
Τρίτη, 03 Οκτώβριος 2023 17:03

synenteyxi Lef cover1

Λευτέρης Δακαλάκης: "Στον Πολιτισμό και τις Διεθνείς Σχέσεις δεν χωράνε εμμονικές συμπεριφορές".

  

Τις σκέψεις του και μια πρόγευση των όσων πρόκειται να γίνουν στον Δήμο Μεσολογγίου, εάν ο Συνδυασμός του εκλεγεί, παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό "Ανάπτυξη για όλους" του Θανάση Λύρου,σκηνοθέτης Λευτέρης Δακαλάκης.

Στην πρώτη του, εκ βαθέων, δημόσια παρουσία, ο Λευτέρης Δακαλάκης, ξεδίπλωσε μέρος των όσων ανιδιοτελώς όλα τα χρόνια έχει προσφέρει στον Δήμο μας

Γιος του Πρωτοψάλτη, Γιάννη Δακαλάκη -του καλλιτέχνη που αποτελεί την σύγχρονη ζωντανή ιεροψαλτική ιστορία της Αιτωλίας, με την πολυετή προσφορά τόσο στον Ιεροψαλτικό χώρο όσο και σ'αυτόν του Πολιτισμού, από την δεκαετία του '60-κοσμεί το Αναλόγιο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών αλλά και της γενέτειράς του, το Μεσολόγγι.

"Παιδί" του ιστορικούΡαδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου,δημιουργός -σε ηλικία μόλις 16 χρόνων-τού πρώτου Ραδιοτηλεοπτικού Δικτύου στο Μεσολόγγι με την επωνυμία "Radio - TVStar", ζει από το 2012 στο Λουγκάνο της Ελβετίας όπου συνεργάζεται, ως σκηνοθέτης, με την Ελβετική Δημόσια Τηλεόραση.

Με σπουδές στην Φυσική και την Σκηνοθεσία, τον βλέπουμε αρκετά συχνά στην Δημόσια Τηλεόραση ΕΡΤ να "μεταφέρει" σ'ολόκληρο τον Κόσμο τις δικές του πρωτοβουλίες Πολιτισμού που προβάλλουν, διεθνώς, τον Δήμο μας.

Ο Λευτέρης, είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε τηνζωντανή μετάδοση των Εορτών Εξόδου από την ΕΡΤ (2018),αλλά και ένας από τους πρωτεργάτες της αδελφοποίησης του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου με τα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας (Απρίλιος 2019)και της επίσημης επίσκεψης της Προέδρου τηςΕλληνικής Δημοκρατίας στο Σαλέντο (Απρίλιος 2022).

Μια αδελφοποίηση για την οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή επέδειξε πρωτοφανή και "εμμονική", όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει, απουσία.

Δεν παραλείπει να κάνει ιδιαίτερη μνεία στους ανθρώπους που τον ευεργέτησαν αλλά και σ'αυτούς που τον βοήθησαν να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, όπως τον τότε Γ.Γρ. του Υπουργείου Παιδείας, τον επίσης Μεσολογγίτη, Παυσανία Παπαγεωργίου, με τον οποίον συνεργάστηκαν το 2018 για την ζωντανή μετάδοση των Εορτών Εξόδου από την ΕΡΤ.

Η πολυετής του προσφορά στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, ξεδιπλώνονται μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στον Δημοσιογράφο, Δημήτρη Μαλαβέτα,και στην ενημερωτική ιστοσελίδα MessolonghiNewsμέσα από την οποία μεταφέρει τις σκέψεις του και τα σχέδιά του για"την επόμενη ημέρα" στον χώρο των Διεθνών Σχέσεων και του Πολιτισμού.

Δείτετηνσυνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=b95AozhC9QU

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/b95AozhC9QU?si=X0nkSZ0ple2Uotap" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...