Ιούν   Ιούλιος 2024   Αύγ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 6Ης ΕΛΑΙΑ
Δευτέρα, 05 Ιούνιος 2023 20:32
 

Με μια μεγάλη γιορτή στην Παλαιά Δημοτική Αγορά ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 6ης ‘ἐλαία’ που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων..........
 
Ο chef Βασίλης Λεωνίδου, βραβευμένος από τον παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου FLOS OLEI, παρέδωσε μαθήματα γευσιγνωσίας, ετοίμασε παιδικό πρωινό και μαγείρεψε με προϊόντα του τόπου μας. Παραγωγοί και επιχειρήσεις του Αγρινίου συμμετείχαν σε έκθεση προϊόντων. Μαθητές από τα παιδικά τμήματα του Εικαστικού Εργαστήριου του Δήμου Αγρινίου με την καθοδήγηση της Μαρίας Μαχαλιώτη ζωγράφισαν το δένδρο της ελιάς. Οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠμεΑ «Γελαστή Πολιτεία» δημιούργησαν χειροτεχνίες αφιερωμένες στην ελιά.
 
Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη σε επιστημονική Ημερίδα σχετικά με την τεχνολογία, το περιβάλλον, τις σύγχρονες τάσεις στην τυποποίηση και την ανάδειξη των συγκριτικά πλεονεκτημάτων του ελαιολάδου στη διεθνή αγορά.
 
Στην Ημερίδα με θέμα : «Ελιά και Αγρίνιο. Οι ρίζες μας στο μέλλον» , την οποία συντόνιζε η Σάγια Τσαουσίδου, πρ. της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, συμμετείχαν με ομιλίες η κ. Χριστιάνα Καλογήρου- Γεν. Γραμ ΥΠΑΑΤ, ο Αντιδήμαρχος Π.Μαρνέζος, ο πρόεδρος Νίκος Κούτσιας και καθηγητές του Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας του Πανεπιστημίου Πατρών, οι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας, ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΤΕ Κ. Ζούκας, ο πρ.του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής, η κ. Ακριβή Κούκη Δντρια Εργοστασίου Ελιάς της Ένωσης Αγρινίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Θ. Βασιλόπουλος, η ελαιοπαραγωγός Αρετή Κουβέλη, η Λίνα Ράππου Δντρια Έρευνας, Καινοτομίας και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΑΤ, η Βασιλική Καραπαππά- πρ. Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτ/νιας.
 
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επέδωσε τιμητική πλακέτα στην πρόεδρο του Συνεταιρισμού Γυναικών Ελαιολάδου ‘Pandolea’ κ. Λοριάνα Αμπρουτζέτι, η οποία συμμετείχε και ήταν ομιλήτρια στην Ημερίδα.
 
 
 
 
«Το 2020, σε ειδική τελετή στη Ρώμη, παραλάβαμε το διεθνές βραβείο
 
Ranieri Filo dellaTorre από την πρόεδρο του Συνεταιρισμού Γυναικών Ελαιολάδου ‘Pandolea’ κ. Λοριάνα Αμπρουτζέτι. Ο Δήμος Αγρινίου βραβεύτηκε για τη συμβολή
 
και την προσφορά του στη μετάδοση της τεχνογνωσίας και του καθοριστικού ρόλου
 
της καλλιέργειας της ελιάς. Η Λοριάνα ήρθε στο Αγρίνιο για να ολοκληρώσουμε
 
όλα όσα είχαμε συμφωνήσει. Να συμβάλλουμε στη στήριξη των εκλεκτών προϊόντων μας και να διανοίξουμε νέους ορίζοντες και προοπτικές στην αγορά ελαιολάδου και ελιάς. Να προωθήσουμε δράσεις για τη συνεργασία των γυναικών που ασχολούνται
 
με την ελαιοπαραγωγή. Ότι, δηλαδή, πρεσβεύει η ‘ἐλαία’. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή στη διοργάνωση», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
 
  
 


 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...