Μάι   Ιούνιος 2024   Ιούλ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2023 21:55

                                                          

                              

KARAGKOYNHS KOLEGIO

   Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                                              

Περιοδεία στα ελληνικά χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τον Δήμο Φοινικαίων όπου εκεί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Κίτσο Χρήστο καθώς και με τον αντιδήμαρχο κ. Χαριση Ιωάννη.

Ο κ. Καραγκούνης αφού ξεναγήθηκε σε αρκετές κοινότητες του ανωτέρω Δήμου και συνομίλησε με τους Έλληνες της μειονότητας είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση με τους τοπικούς εκπροσώπους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας.

Αναλυτικότερα συζητήθηκε το πρόβλημα που αφορά τα περιουσιακά στοιχεία των κατοίκων της μειονότητας και τις υφαρπαγές που γίνονται σε πολλές κοινότητες του Δήμου Φοινικαίων και όχι μόνο. Ο Δήμαρχός κ. Κίτσος ενημέρωσε τον κ. Καραγκούνη ότι το Αλβανικό κράτος συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο παραβιάζοντας κατάφωρα τα περιουσιακά δικαιώματα των ομογενών. Παραθαλάσσιες και όχι μόνο εκτάσεις που ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς χάνονται με πολύ χαμηλό κόστος. Μάλιστα ο δήμαρχος τόνισε ότι αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα.

Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι σκοπός της Νέας Δημοκρατίας καθώς και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ανέφερε και ο ίδιος σε πρόσφατη επίσκεψή του την περιοχή, είναι η υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας αλλά με δεδομένο τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας.

Τέλος ο Δήμαρχος ο κ. Κίτσος ανέφερε στον βουλευτή ότι παρόλο που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα για το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων σε μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου. Ο κ. Καραγκούνης επικοινώνησε τηλεφωνικά αμέσως με τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη καθώς επίσης και με το γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερακάκη και ενημέρωσε σχετικά με την ανωτέρω δυσλειτουργία η οποία επιλύθηκε μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο κ. Καραγκούνης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για την φιλοξενία και για την τόσο εποικοδομητική συζήτηση και ευχαρίστησε όλη την ελληνική μειονότητα για τις μάχες που δίνει και ειδικά σε δύσκολους καιρούς για την διατήρηση του Ελληνισμού καθώς και την ορθοδοξίας.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...