Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Καμία αναφορά σε τανκς
 

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέφυγε να σχολιάσει το επίμαχο ζήτημα της παράδοσης αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Παρέχουμε συνεχώς οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, μαζί με τους εταίρους μας», δήλωσε ο Σολτς κατά τη διάρκεια της ωριαίας ομιλίας του το απόγευμα της Τετάρτης, απαριθμώντας μερικά από τα όπλα που έχει ήδη παραδώσει το Βερολίνο.

Τόνισε επίσης ότι η Ρωσία πρέπει να «αποτύχει» προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.

Αλλά ενώ πολλοί περίμεναν να μάθουν περισσότερα από τον Σολτς για το αν η Γερμανία θα εγκρίνει την παράδοση των γερμανικής κατασκευής αρμάτων που κατέχουν η Πολωνία και άλλοι σύμμαχοι που ενδιαφέρονται να τα στείλουν στην Ουκρανία, ή αν το Βερολίνο θα μπορούσε ακόμη και να παράσχει το ίδιο άρματα μάχης, ο σοσιαλδημοκράτης δεν ανέφερε ούτε μία φορά τα Leopards.

Το ζήτημα των Leopard 2 αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ αυτή την Παρασκευή στην αμερικανική αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία. Εκεί, το Βερολίνο θα εκπροσωπηθεί από τον νέο υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί μόλις την Πέμπτη, αφού η νυν υπουργός Λάμπρεχτ ανακοίνωσε την παραίτησή της στις αρχές της εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους διεθνείς εταίρους της Ουκρανίας να παράσχουν ταχύτερη υποστήριξη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Σε αυτόν τον πόλεμο, μερικές φορές έχουμε μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό όλος ο κόσμος πρέπει να γίνει πιο γρήγορος», τόνισε.

Το Κίεβο έχει επανειλημμένα ζητήσει την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard 2. Ωστόσο, οποιαδήποτε παράδοση αρμάτων γερμανικής κατασκευής από άλλες χώρες πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Βερολίνο.

Ενώ ο αντικαγκελάριος Χάμπεκ έχει ταχθεί υπέρ της χορήγησης αυτής της έγκρισης, ο Σολτς δεν έχει σχολιάσει το θέμα και η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει κάποια απόφαση.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...