Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Στη Βουλή η εκτροπή
Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2022 22:17

του Αχελώου από τους Θεσσαλούς

 

Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής θα διεκδικήσει η Θεσσαλία να συζητηθεί το θέμα της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο, αλλά και των έργων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή.....
 
Το παραπάνω αποφασίστηκε στην ιδιαίτερα σημαντική σύσκεψη εργασίας που συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας με τους βουλευτές της περιφέρειας, δημάρχους και εκπροσώπους της ΕΔΥΘΕ (Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας).
 
Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθαν. Νασιακόπουλος στην εισαγωγική του ομιλία έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο υδατικό-περιβαλλοντικό πρόβλημα που εδώ και πολλές δεκαετίες παραμένει σε μεγάλο βαθμό άλυτο καθώς επίσης και στα ημιτελή έργα του Αχελώου.
 
Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας στην οποία πολιτικοί, επιστήμονες και φορείς προσδιόρισαν το ζήτημα των υδάτων στις σημερινές συνθήκες (κλιματική κρίση, λειψυδρία, ανάγκες αγροδιατροφικού τομέα, παραγωγή πράσινης ΥΕ ενέργειας κλπ.), εντόπισαν τους κινδύνους (υποβάθμιση υδροφορέων, πλημμύρες, ξηρασία κ.α.) και πρότειναν λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
 
Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές Θεσσαλίας έκαναν σαφές ότι το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης του Αχελώου, είναι ένα μείζον οικολογικό πρόβλημα που χρίζει άμεσης πολιτικής αντιμετώπισης.
 
Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Χρήστος Μπουκώρος, τάχθηκε υπέρ της ανάγκης διεκδίκησης των έργων του Αχελώου και όλων των έργων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος, ενώ αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και τα προβλήματα των αγροτών.
 
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα ο οποίος αφού συνεχάρη τον κ. Νασιακόπουλο για την σημαντική πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του θέματος τονίζοντας ότι όλοι οι Θεσσαλοί με κοινές και συντεταγμένες ενέργειες θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίλυση του προβλήματος.
 
Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΠΕΔΘ επικεντρώθηκε σε τρία βασικά ζητήματα για τα οποία διαπιστώθηκε η πλήρης ομοφωνία όλων των παρευρισκομένων βουλευτών αλλά και των συμμετεχόντων μέσω τηλεδιάσκεψης.
 
Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε το επίμαχο θέμα του Αχελώου (μερική μεταφορά νερού κλπ) καθώς και όλα τα υδατικά έργα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να συζητηθούν διεξοδικά σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής.
 
Επίσης, να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα προκειμένου να αποσαφηνισθεί πλήρως σε ποιο σημείο βρίσκεται η αναθεώρηση των σχεδίων διαχείρισης Υδατικών Πόρων Θεσσαλίας.
 
Τέλος, ο πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ συνοδευόμενα από εκπροσώπους της ΕΔΥΘΕ να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.
 
Στην κοινή σύσκεψη τοποθετήθηκαν οι παρευρισκόμενοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Γεώργιος Κωτσός, Στεργιανή Μπίζιου, Χρήστος Μπουκώρος, Αθανάσιος Λιούπης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης , Αθανάσιος Παπαδόπουλος και η κ. Άννα Βαγενά.
 
taxydromos.gr
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...