°F | °C
invalid location provided
ATZENTA 31.12.2009

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» από σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου θα προβάλει την ταινία «Ο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΡ. ΠΑΡΝΑΣΟΥΣ» σε σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ.

Ώρες προβολής :7.00 & 9.30 μ.μ.

 

Ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών προκηρύσσει τον 7ο πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ με θέμα «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΦΥΤΙΚΟ-ΖΩΪΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ». 

Οι φάκελοι συμμετοχής θα γίνονται δεκτοί μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2009.

 

Ο Δήμος Αγρινίου οργανώνει στην πόλη μας εορταστικές εκδηλώσεις για την 1η Ιανουαρίου 2010 με την τέλεση επίσημης δοξολογίας στην Μητρόπολη Αγρινίου και στη συνέχεια δεξίωση και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημαρχιακό Μέγαρο.   

 

Ο Δήμος Μεσολογγίου την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου εορτή των Θεοφανείων, κατά τις 11 το πρωί θα τελέσει αγιασμό στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Σπυρίδωνα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ατωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Μετά το πέρας του αγιασμού θα γίνει μεταφορά του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της πόλης, όπου θα γίνει η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

 

Η Χριστιανική Ένωση Αγρινίου το προσωπικό του Γηροκομείου και οι τρόφιμοι του ιδρύματος οργανώνουν τελετή κοπής πίτας που θα γίνει με την παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11.30 π.μ. στο γηροκομείο Αγρινίου. 

 

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου είναι ανοιχτό στις γιορτές με τις εκδηλώσεις:

29 και 30 Δεκεμβρίου 2009 στο καφέ «αύλιον» ο γνωστός κωμικός Γιάννης Δρακόπουλος θα ερμηνεύσει ένα δικό του απολαυστικό μονόλογο, με τίτλο «Φραντακλόστρας Σόου».

Επίσης ο ίδιος μονόλογος θα επαναληφθεί στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2010 στο καφέ «Glamour».

Στην κεντρική σκηνή ανεβαίνει το έργο του Willy Russell σε απόδοση κειμένου Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου. Παραστάσεις θα είναι 1η, 2 και 3 Ιανουαρίου 2010 και  θα διαρκέσουν έως και 31 Ιανουαρίου 2010 και θα δίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 μ.μ. και τις Κυριακές στις 8.30 μ.μ.

 

Ο Σύλλογος «ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΑΦΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ» την Κυριακή 3 Ιανουαρίου του νέου έτους 2010 και ώρα 11.15 π.μ. έχει την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου.   

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, ολοκληρώνει το 2ο κύκλο των κινηματογραφικών προβολών για την περίοδο 2009-2010, αφιερωμένο στον Σαίξπηρ με την ταινία «ΟΘΕΛΛΟΣ» σε σκηνοθεσία Όρσον Γουελς. Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 5 και Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010 στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.  

 

Ο Δήμος Αγρινίου οργανώνει τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη δεξαμενή της πόλης και αγιασμού των υδάτων την εορτή των Θεοφανίων και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010 μετά τη θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου (παλαιό). 

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει τις προβολές με ταινίες τέχνης αφιέρωμα για παιδιά και νέους, για την περίοδο 2009-2010,

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ.. Οι ταινίες  επαναπροβάλλονται τη Δευτέρα το πρωί αποκλειστικά για τα σχολεία.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου θα προβληθεί η ταινία «Το πείραμα» σε σκηνοθεσία Όλιβερ Στοκόφσκι. Είσοδος ελεύθερη  

 

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο «CLASSICAL ACROPOL» στην Αθήνα, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Θ. Μήτση  «Δήμος Ανακτορίων-Λησμονημένοι μαχητές του 1821». Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Γενικός Γραμματέας -καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Κοντός.  

 

Έκθεση με θέμα «Διάλογοι» κατά της δογματικής νάρκης και υπέρ της συναδελφικότητας πραγματοποιείται στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 10 Ιανουαρίου 2010.

 

Η ΤΕΔΚ Νομού Αιτωλ/νίας θα πραγματοποιήσει το ετήσιο Συνέδριο το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010 στο Βλοχό, Δήμου Θεστιέων (ξενώνας Θέστιος). 

 

Η Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας ξεκινά και φέτος τις διαλέξεις της Σχολής Γονέων περιόδου 2009-2010 σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Νέες τεχνολογίες και επιτεύξεις στην υγεία του παιδιού» με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη-επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Φυσικής πανεπιστημίου Πατρών

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Νομαρχιακού Μεγάρου στο Μεσολόγγι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Ομιλητής θα είναι ο κ. Σαράντος Καργάκος- Ιστορικός, συγγραφέας με θέμα «Η παράδοση ως εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον».

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...