Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ

Ενώ η πολιτική έγινε «πάμε στοίχημα», έχει ξεκινήσει...

Ήδη συστάθηκε Επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ ποια ονόματα «παίζουν» σε ΝΔ και αξιωματική αντιπολίτευση.

Πως αντιδρούν ΛΑΟΣ xartis-aitvloakarnaniasκαι Αριστερά.

Με τον πρωθυπουργό να οδηγείται πλέον στις τελικές του αποφάσεις και την ΝΔ αλλά και το πολιτικό σκηνικό γενικότερα να βρίσκονται σε ένα θολό τοπίο αβεβαιότητας μέχρι την τελευταία στιγμή, στους κομματικούς μηχανισμούς επικρατεί έντονη κινητικότητα.

Ήδη, με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ συστάθηκε Επιτροπή για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, μέσα σε ένα γενικά καλό κλίμα μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και με δεδομένο το πολύ άσχημο κλίμα που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα. Στην Νέα Δημοκρατία μετά το αντάρτικο και τις δηλώσεις περί αυτοκτονίας, ζητούμενο είναι πλέον η πολιτική επιβίωση για πολλούς Υπουργούς, βουλευτές και κορυφαία στελέχη. Από την άλλη είναι δεδομένη η απροθυμία ένταξης νέων στελεχών με δεδομένη την εκλογική ήττα.

Είναι λοιπόν φυσιολογικό να ξεκινά η ονοματολογία, σχετικά με τα στελέχη που θα μπουν τελικά στα ψηφοδέλτια. Στην Αιτωλ/νία, τα κενά είναι λίγα ενώ δεν τίθεται θέμα ως προς τον Χρίστο Βερελή, που θεωρείται βέβαιο πως θα είναι και πάλι υποψήφιος. Στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν εκτός από τους βουλευτές, και οι κ.κ. Κουρουμπλής, Αντωνόπουλος, Κατερινόπουλος, Τρυφιάτης και η Ζέφη Δημαδάμα από τη Ναύπακτο που είχε καλή παρουσία το 2007, ενώ τα κενά των κ. Σομάκη (Μεσολόγγι)  και Παράσχου (Βάλτος) θα καλύψουν πιθανότατα ο γιος του πρ. βουλευτή  Χρ. Μπασαγιάννη και ο δήμαρχος Ινάχου Αθ. Τορουνίδης, που προέρχονται από τις ίδιες γεωγραφικές περιοχές.

Αντίθετα, στη ΝΔ με δεδομένο το άσχημο κλίμα και την  απροθυμία στελεχών, η κατάρτιση του ψηφοδελτίου είναι δύσκολη υπόθεση και θεωρείται βέβαιο πως σημερινοί βουλευτές θα δώσουν σκληρή μάχη για να παραμείνουν στο κοινοβούλιο. Ο Μάριος Σαλμάς, με την Υπουργοποίηση του τον Ιανουάριο, αλλά και το έργο που παράγει για την περιοχή, έχει θέσει γερές βάσεις για πρωτιά, ενώ καλά είναι τα μηνύματα και για την επανεκλογή του Σπήλιου Λιβανού που παρέμεινε δραστήριος όλο το προηγούμενο διάστημα. Αντίθετα,chfodeltia οι ελάχιστες εμφανίσεις, η περιορισμένη κοινοβουλευτική παρουσία αλλά και η υπόθεση του «αναψυκτηρίου» φαίνεται πως κοστίζουν πολύ στον  πρ. Υπουργό Βασίλη Μαγγίνα. Ο πρώτος σε σταυρούς το 2007 βουλευτής της ΝΔ στον  νομό  και ο Δημήτρης Σταμάτης αναμένεται να συναγωνιστούν σκληρά για μια θέση στη βουλή, εφ'όσον η ΝΔ αναδείξει τελικά τρεις βουλευτές μιας και με τις «καραμπόλες» του εκλογικού νόμου αλλά και το αναμενόμενο αποτέλεσμα πολλά μπορεί να συμβούν. Στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να ενταχθούν οι γιοί των πρ. βουλευτών κ. Φωτόπουλος και Καραγκούνης, ακούγεται όμως και το όνομα του Αγρινιώτη Γ.Γ. Δημοσίων έργων κ. Κατσιγιάννη, ενώ «παίζουν» και γυναικεία ονόματα, όπως αυτό της κ. Μάντζιου-Κοτρολού και της Νομαρχιακής Συμβούλου Λίνας Χατζή. Ο... «γιγαντάκιας» προφυλακισμένος Γιώργος Τρομπούκης, όπως είναι γνωστό, «πετσόκοψε» τις οποίες βλέψεις της Μαρίας Σωτηρίου...

Στον ΛΑΟΣ «εποφθαλμιούν» για τις διαρροές από τη ΝΔ για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου και αρχίζει πάλι να ακούγεται το όνομα του Χρήστου Μοσχανδρέου. Στο ΚΚΕ οι διαδικασίες είναι δεδομένες όποτε η χώρα μπει στην ευθεία των εκλογών και θεωρείται βέβαιη η στήριξη και η πιθανή (λόγω ενδεχόμενης εκλογικής καραμπόλας) επανεκλογή του σημερινού βουλευτή Νίκου Μωραΐτη που έχει να επιδείξει ένα πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο τα τελευταία δυο χρόνια.

Αντίθετα στον ΣΥΡΙΖΑ τα βλέμματα και των τοπικών στελεχών είναι στραμμένα στην μάχη κορυφής που έχει ξεσπάσει μετά τις ευρωεκλογές και το μόνο που ενδιαφέρει είναι η ενότητα μιας και υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο μη εισόδου στο βουλή.

Οι Πράσινοι εμφανίζονται εξαιρετικά αποδυναμωμένοι, αλλά και «εξαφανισμένοι» σε σχέση με την υπερπροβολή και την επικοινωνιακή πριμοδότηση που είχαν στις ευρωεκλογές και σε έναν νομό όπως η Αιτωλ/νία, που αποτελεί δικομματικό κάστρο, υπάρχουν λίγες ελπίδες για καλή επίδοση. Στο ψηφοδέλτιο των Πράσινων στην Αιτωλ/νία τα «δυνατά» ονόματα είναι αυτά του Στέλιου Φούντα και της συντονίστριας του κόμματος στον νομό, Ιωάννας Ρούσση.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...