Απρ   Μάιος 2024   Ιούν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ
                              nomarxhs_prevezas        

Τεράστια τα κενά σε προσωπικό στις ΝΑ όλης της χώρας

Αναστέλλεται λόγω έλλειψης προσωπικού η λειτουργία του ΚΕΠ Πρέβεζας, θα υπάρξει και συνέχεια, επισημαίνει το Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους και κατ'επέκταση και στην εξυπηρέτηση των πολιτών αντιμετωπίζουν πολλές Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, εξ'αιτίας της έλλειψης προσωπικού. Το καμπανάκι, έχουν χτυπήσει προ πολλού οι Νομάρχες, όμως στα  αιτήματά τους δεν υπάρχει ανταπόκριση. Αποτέλεσμα, πολλές υπηρεσίες να λειτουργούν οριακά ενώ άλλες με πολύ σημαντικό έργο για τους πολίτες, να οδηγούνται στο κλείσιμο, ή στην αναστολή λειτουργίας τους,  όπως συνέβη πρόσφατα με το ΚΕΠ της Ν/Α Πρέβεζας.

Το συγκεκριμένο ΚΕΠ δεν λειτουργεί πλέον, λόγω της έλλειψης προσωπικού και ο Νομάρχης Βασίλης Ιωάννου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την στάση του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ έντονα διαμαρτύρεται και ο σύλλογος των εργαζομένων στην Νομαρχία της Πρέβεζας. Θεωρείται μάλιστα πως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι μόνον η αρχή και για άλλες υπηρεσίες των Νομαρχιών ανά την χώρα.

Όπως επισημαίνεται «Με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, παρά τις μέχρι σήμερα εξαγγελίες της Κυβέρνησης, ελλείψεις που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν έως και το 60 % επί των οργανικών τους θέσεων, λειτουργούν σήμερα οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η άσκηση των καθηκόντων τους και να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών.»

Το γεγονός αυτό, που η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» καταγγέλλει προς την Κυβέρνηση εδώ και χρόνια, ζητώντας την κάλυψη των τεράστιων κενών, ήλθε να επιβεβαιωθεί με τον πλέον δραματικό τρόπο με την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών της Νομαρχίας Πρέβεζας που αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο του νομού.

Στο ΚΕΠ Πρέβεζας που είναι πλέον κλειστό, υπηρετεί μόλις ένας υπάλληλος και παρά τις μέχρι σήμερα επανειλημμένες επιστολές της Νομαρχίας Πρέβεζας και του Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να δράσει το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, τίποτα δεν έχει γίνει.

Έτσι το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πρέβεζας αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του, με μια απόφαση ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους πολίτες, καθώς είναι προφανές ότι ο ένας και μοναδικός υπάλληλος που υπηρετεί στο ΚΕΠ είναι αδύνατον να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες και αρμοδιότητες της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» καταγγέλλει για ακόμη μια φορά την πολιτική απαξίωσης και υποβάθμισης του θεσμού της ΝΑ που ακολουθεί η Κυβέρνηση και έχει οδηγήσει στην υποστελέχωση και υπολειτουργία αρκετές υπηρεσίες των ΝΑ, στις οποίες μάλιστα απευθύνεται ο πολίτες για το 65 % των υποθέσεών του που αφορά συναλλαγή με το δημόσιο.

Καταγγέλλει την αφαίμαξη προσωπικού που υφίστανται οι νομαρχίες όλης της χώρας με τις συνεχείς αποσπάσεις - μετατάξεις υπαλλήλων σε κεντρικές υπηρεσίες χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των νομαρχών.

Η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να ανταποκριθεί επιτέλους στο αίτημα των Νομαρχιών όλης της χώρας στην άμεση στελέχωση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με το απαιτούμενο προσωπικό και να σταματήσει τις αφαιμάξεις προσωπικού με τις συνεχείς και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των νομαρχών αποσπάσεις - μετατάξεις, επιτρέποντας στις Νομαρχίες να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους με επάρκεια προς όφελος των πολιτών και της ποιότητας της ζωής τους.

Παράλληλα η παράταξη καλεί την Κυβέρνηση να στελεχώσει άμεσα το ΚΕΠ Πρέβεζας με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε πολύ σύντομα να επαναλειτουργήσει, παρέχοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους πολίτες.

Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση συνεχίσει να κωφεύει στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των Νομαρχιών όλης της χώρας, πολύ φοβόμαστε ότι το ΚΕΠ Πρέβεζας θα είναι το πρώτο από μια σειρά από υπηρεσιών που θα αρχίσουν να κλείνουν εξαιτίας της τραγικής τους υποστελέχωσης.

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...