Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
«ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ξύλο μεταξύ του πρ. γραμματέα του ΣΥΝ Βαγ. Τασούλη και του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ-ΜΛ Σωκράτη Ζαραβίνα.zarabinas

Στο νοσοκομείο ο δεύτερος, καταγγελία από το ΚΚΕ-ΜΛ, ανακοίνωση καταδίκης και από ΣΥΡΙΖΑ

Σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον πρ. γραμματέα του ΣΥΝ στον νομό Βαγ. Τασούλη και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ-ΜΛ Σωκράτη Ζαραβίνα, σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλατεία Δημοκρατίας. Οι δυο άνδρες ήρθαν στα χέρια για άγνωστο λόγο, όμως με ελαφρά τραύματα μετά το επεισόδιο στο ΓΝ Αγρινίου μεταφέρθηκε ο κ. Ζαραβίνας που να θυμίσουμε ήταν και υποψήφιος δήμαρχος στο Αγρίνιο το 2006. Τα περισσότερα τοπικά στελέχη του ΣΥΝ δήλωναν άγνοια χθες για το επεισόδιο που αμαυρώνει την καλή εικόνα που υπήρχε πριν τις εκλογές και σε κάθε περίπτωση το καταδικάζουν.

Η υπόθεση πήρε και το δρόμο της δικαιοσύνης μετά την κατάθεση μηνύσεων, ενώ σε ανακοίνωση καταγγελία προέβη το ΚΚΕ-ΜΛ, όπου επισημαίνεται:

«Η δημοκρατική κοινωνία του Αγρινίου που έζησε το γεγονός και έχει ενημερωθεί πλέον έμεινε άναυδη και επικρατεί σοβαρός προβληματισμός για αυτή την αντιδημοκρατική, τραμπούκικη και άνανδρη ενέργεια από ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σε βάρος ενός υποψηφίου Βουλευτή κόμματος και μάλιστα μιας κάποιας ηλικίας...

Βέβαια για μας υπάρχουν οι πολιτικές εξηγήσεις, όπως ότι:

  1. Η έντονη δραστηριοποίηση του Μ- Λ ΚΚΕ σε αυτές της εκλογές στο νομό Αιτωλ/νίας και ιδιαίτερα στο Αγρίνιο φαίνεται ότι έχει εκνευρίσει τους κατ' επάγγελμα ιδιοκτήτες της αριστεράς στη περιοχή!
  2. Το αποτέλεσμα τον πρόσφατων Δημοτικών εκλογών στο Αγρίνιο, όπου ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε πίσω σε ψήφος από την ΑΚΙΔΑ του υπ. Δημάρχου Σωκράτη Ζαραβίνα, έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από ένα ανάλογο αποτέλεσμα στις εκλογές της 7ης Ιουνίου.
  3. Η Αριστερά των σαλονιών και της ενσωμάτωσης στην «εύφορη» κοιλάδα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχει, «αναπνέει»  και αγωνίζεται ακόμα η ΑΡΙΣΤΕΡΑ των δρόμων, του άρθρου 16 και των καταλήψεων.
  4. Οι μηχανισμοί εξουσίας και τα κατεστημένα συμφέροντα της πόλης βλέπουν ότι χαλάει η «πιάτσα» και πρέπει να δώσουν ένα γερό μάθημα σε όσους σήκωσαν κεφάλι (!)
  5. Οι τελευταίες μετρήσεις με το χαμηλό πανελλαδικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν τον μεγαλοπαράγοντα του κόμματος αυτού να «ματώσει» για μια ακόμη φορά την μαρτυρική πόλη του Αγρινίου, δίπλα στο μνημείο της κεντρικής πλατείας των τριών (ηρώων) κρεμασμένων από τους κατακτητές του 1944. 

Ντροπή και μόνο ντροπή έχουμε να πούμε σε όλους αυτούς τους τραμπούκους και σε εκείνους που δεν τολμούν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές ενέργειες που μας παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές που το Αγρίνιο δυστυχώς έχzarabina-2ει γνωρίσει.

Καλούμε το λαό της Αιτωλοακαρνανίας να καταδικάσει αυτό το απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό γεγονός του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς  επίσης και τους ηθικούς αυτουργούς, αυτής της τραμπούκικης ενέργειας.»

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στις 4/6/2009 ανάμεσα σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Μ-Λ ΚΚΕ Σωκράτη Ζαραβίνα, δηλώνουμε ότι αυτό καθ' εαυτό το γεγονός είναι ατυχές και καταδικαστέο και δε χαρακτηρίζει, σε καμία περίπτωση, συνολικότερα το ΣΥΡΙΖΑ και ως πράξη και ως φιλοσοφία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς.

Με όλους τους αγωνιστές της κοινωνικής και πολιτικής αριστεράς έχουμε βρεθεί και βρισκόμαστε καθημερινά σε κοινούς αγώνες, αγώνες που θα συνεχίσουμε γιατί θεωρούμε ότι η δημιουργία ενός ισχυρού αριστερού ενωτικού πόλου, είναι η μόνη ελπίδα για να ανατραπεί το σημερινό δικομματικό πολιτικό σκηνικό.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...