Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
O ΠΑΝΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

koyroymplhs

   Θέλω να καταγγείλω στον αγροτικό κόσμο του νομού μας, την απαράδεκτη και πολιτικά ανεύθυνη στάση του Υπουργού Γεωργίας, σχετικά με το κόστος  ενεργοποίησης δικαιωμάτων των παραγωγών, για το έτος 2009.

  Συγκεκριμένα το Υπουργείο:

  Λειτουργώντας εντελώς ανεύθυνα και μη έχοντας προφανώς συναίσθηση των καταλυτικών ημερομηνιών (15-5-2009) και των συνεπειών που μπορεί να προκύψουν από αυτές, έστειλε στις Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών, το αρχείο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, ενώ ήταν στη λήξη η προθεσμία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.

  Εκτός αυτού, από τα αρχεία που πήγαν στις Ενώσεις απουσιάζει μεγάλο ποσοστό πραγματικών δικαιούχων αγροτών και το σύνολο των συνταξιούχων του ΟΓΑ, παρά τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις του Υπουργού, για απαλλαγή των συνταξιούχων αγροτών από την καταβολή ποσού για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

  Καλούμε τον Υπουργό να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση του, να αποκαταστήσει όλους τους πραγματικά δικαιούχους αγρότες και να απαλλάξει και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ από το δυσβάστακτο κόστος ενεργοποίησης.

  Τέλος καλούμε τους κυβερνητικούς Βουλευτές του Νομού μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αγροτών όπως έχουν καθήκον.

 

   ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής την Πέμπτη συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Πατρών και κατέληξε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

  Ο κ. Κουρουμπλής συμμετείχε και στη σύσκεψη που ακολούθησε μεταξύ των εργαζομένων και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ.  Σπ. Σπυρίδων.

  Στη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου 2009, θα ληφθεί η απόφαση για την λύση του θεσμικού προβλήματος που αφορά το νέο πλαίσιο χρηματοδότησης από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) των αναπτυξιακών εταιριών.

  Επίσης δεσμεύτηκε για την συντομότερη καταβολή - από Εθνικούς πόρους- των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μέχρι την τελική νομοθετική ρύθμιση.

  Σημειωτέον ότι ο κ. Κουρουμπλής συμμετείχε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας -  από το 1993 έως το 1996, με Δημ. Κρεμαστικό και Εμμ. Σκουλάκη - όταν εκπονήθηκε και ξεκίνησε η υλοποίηση αυτού του κοινωνικού προγράμματος, του οποίου την αναγκαιότητα ανέδειξε η ίδια η ζωή.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...