Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος

ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗmosxolios.j250

Στην ανάγκη εμπέδωσης περιβαλλοντικής συνείδησης και στις ενέργειες της δημοτικής αρχής για τη διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος αναφέρεται στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το περιβάλλον (Παρασκευή 5 Ιουνίου) ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα που επιχειρείται να συντελεστεί με την εκτροπή του ποταμού Αχελώου  .

          Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου Αγρινίου έχει ως εξής:

 «Σε ένα κόσμο που αλλάζει καθημερινά η ατομική και η συλλογική ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, είναι το σημαντικότερο στοιχείο που προσδιορίζει το μέλλον του πλανήτη μας.

Δεν μπορεί πλέον κανείς να μην  αποδεχτεί ότι η κλιματική αλλαγή είναι δεδομένη και οι συνέπειές της επηρεάζουν έντονα τη ζωή μας.

 Η σπατάλη του περιβαλλοντικού αποθέματος, η ρύπανση της ατμόσφαιρας και η μόλυνση των υδάτων υπονομεύουν πλέον φανερά την υγεία του ανθρώπου και το μέλλον της ανθρωπότητας.

 Η αγωνία για το αύριο του πλανήτη μας απαιτεί διαρκή εγρήγορση και υπευθυνότητα. Απαιτεί έργα και δράσεις.

Για το Δήμο Αγρινίου ιδιαίτερα το περιβάλλον αποτελεί ζωτικό στοιχείο πολιτισμού και προτεραιότητα μας.

Στην κατεύθυνση αυτή αναπτύσσουμε σειρά πρωτοβουλιών, ανανεώνουμε συνεχώς το  στόλο των  απορριμματοφόρων, ενισχύσαμε σημαντικά το έμψυχο δυναμικό στην καθαριότητα, υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, αυξάνουμε το πράσινο στους κοινόχρηστους χώρους, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης (εβδομάδα καθαριότητας), με την πεποίθηση ότι η δημιουργία και ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης συμβάλει αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται από όλους να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου με μεγαλύτερη ένταση.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα που οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στο περιβάλλον.

Είναι πέρα και έξω από κάθε λογική η κυβέρνηση να προωθεί ένα έργο παρά τις επαναλαμβανόμενες απορριπτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

        Ένα έργο  που θα προκαλέσει τη  μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στη χώρα.  

       Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτό το έργο.»


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΘΥΜΙΟΥ ΣΩΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΕΟΡΤΑΣΜΟ (5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009) ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 sokos

Με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον,  (Παρασκευή 05/06/2009), ο νομάρχης Αιτωλ/νίας κ. Θύμιος Σώκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το φυσικό περιβάλλον που αποτελεί μοναδική πηγή ζωής και πολιτισμού, δέχεται στις μέρες μας αρκετές πιέσεις και επιβαρύνσεις.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών περιβαλλοντικών καταστροφών και επιπτώσεων οι οποίες σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμες.

Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση προκειμένου όχι μόνο να καταστείλει επιβλαβείς για το περιβάλλον ενέργειες, αλλά πάνω απ' όλα  να  αναστείλει κάθε απόπειρα  φανερού ή  κρυφού  βιασμού του.

Σε αυτή την προσπάθεια  και παρ' όλη την συμπαράσταση των πολιτών, των  τοπικών οργανώσεων  και φορέων του νομού, διαπιστώνεται ένα έλειμα εκ μέρους της πολιτείας και ειδικά στην περίπτωση της επιχειρούμενης εκτροπής του Αχελώου ποταμού προς τον Θεσσαλικό Κάμπο.

Μια παρέμβαση  φαραωνικής σύλληψης και παρωχημένης αναπτυξιακής προοπτικής, η οποία αν τελικά ολοκληρωθεί θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική και αναπτυξιακή απαξίωση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας  αφού περιοχές και μάλιστα  προστατευμένες από διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες, ( Ramsar , Natura κλπ) όπως η λιμνοθάλασσα  Μεσολογγίου - Αιτωλικού με τον σπάνιο υδροβιότοπο της, οι πεδιάδες του Νομού αλλά και το σύνολο των υδάτινων πόρων του, κινδυνεύουν με ανεπανόρθωτη υποβάθμιση και αφανισμό.

Με την ευκαιρία του γιορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος απευθύνω έκλιση σε όλες τις υγιείς πολιτικές και κοινωνικές   δυνάμεις   του τόπου και της πατρίδας μας  ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην αποτροπή αυτού του εγχειρήματος  το οποίο από μόνο του είναι ικανό πέρα των άλλων  να δημιουργήσει  στρατιές περιβαλλοντικών προσφύγων.

Παράλληλα, καλώ κάθε ενεργό πολίτη του Νομού  προκειμένου η διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας να αποτελέσει συνειδητή καθημερινή  πρακτική και γιατί όχι τρόπο ζωής».

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...