Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΕΣ

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίουanagnostopoylos_dhmarxos_me

Με την αποχώρηση της παράταξης του κ. Πρεβεζάνου, σημαδεύτηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου. Αιτία, οι προτάσεις της πλειοψηφίας για την ονοματοθεσία δρόμων και πλατειών. Κατά τη πλειοψηφία, η αποχώρηση του κ. Πρεβεζάνου σχετίζονταν με κομματική του υποχρέωση, ενώ για το θέμα τοποθετήθηκαν με δηλώσεις του, τόσο ο δήμαρχος όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος είπε:

«Με την στάση του και την συμπεριφορά του στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Πρεβεζάνος απέδειξε για ακόμη μια φορά την πολιτική του ανεπάρκεια και μικροψυχία.

Προσποιούμενος δυσφορία για την στάση μου, απέναντί του απεχώρησε σε «ένδειξη διαμαρτυρίας»...

από την συνεδρίαση.

Όμως η αποχώρησή του δεν έγινε για να διαμαρτυρηθεί, αλλά διότι είχε προγραμματισμένη υποχρέωση να παραστεί σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής στο Αγρίνιο εκπροσωπώντας κατά δήλωσή του το κόμμα της ΝΔ ... Δηλαδή προτίμησε να υπηρετήσει το κομματικό συμφέρον, αποποιούμενος τον θεσμικό του ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο.

Έτσι για ακόμη μια φορά ο κ. Πρεβεζάνος... απαξίωσε τον κορυφαίο θεσμό του δήμου μας, το δημοτικό συμβούλιο, αφού προτίμησε να παράσχει τις υπηρεσίες στο κόμμα του δια τηλεοράσεως... αντί της παρουσίας στην συνεδρίαση του ΔΣ.

Όμως εκείνο που μας προβλημάτισε έντονα και πρέπει να προβληματίσει όλους τους δημότες του Μεσολογγίου είναι η άρνηση του κ. Πρεβεζάνου να εγκρίνει την πρότασή μας, για ονοματοθεσία της νέας πλατείας, απέναντι από το δημαρχείο στην Πρώτη Καμάρα, σε «Πλατεία Δημάρχου Δημητρίου Παλκογιάννη» προς τιμή του αειμνήστου δημάρχου της Ιερής μας Πόλης.

Έτσι ανέδειξε την πολιτική μικροψυχία του - δεν θα πω για ακόμη μια φορά - για τον αείμνηστο δήμαρχο Τάκη Παλκογιάννη».

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ

 

«Δυστυχώς για τον κύριο Δήμαρχο, τα πρακτικά συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και συνεργάτες του, τον διαψεύδουν κατηγορηματικά για το θέμα της ονοματοθεσίας οδών και πλατειών της Πόλης μας.

 Η θέση που διατύπωσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και του κ. Ι. Τέγα αλλά και Δημοτικών Συμβούλων του κ. Δημάρχου είναι ότι πρέπει να οριοθετηθούν κανόνες από το Δημοτικό Συμβούλιο για να διευκολύνουν το έργο της Επιτροπής ονοματοθεσίας.

 Συμφώνησα και είναι γραμμένο στα πρακτικά να δίνονται ονόματα από ιστορικά πρόσωπα με εθνική προσφορά, από ιστορικά τοπία και πόλεις και από θεσμικά πρόσωπα (όπως ο αείμνηστος Δήμαρχος Δ. Παλκογιάννης) και όχι σε άτομα που προσέφεραν υπηρεσίες σαν ιδιώτες αμειβόμενοι (Δικηγόροι, γιατροί, επιχειρηματίες κ.τ.λ.).

ΨΕΥΔΕΣΤE Κύριε Δήμαρχε και σας προκαλώ να ανακοινώσετε τα πρακτικά συνεδρίασης πράγμα που άλλωστε προτίθεμαι να κάνω και να θέσω το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ότι αφορά την αποχώρησή μου από το Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε στις 20:10' (η υποχρέωση στον ΑΧΕΛΩΟ TV ήταν στις 22:30), έχει να κάνει με την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά σας, η οποία είναι γνωστή πλέον στους Δημότες και το παραδέχονται και το ομολογούν συνεργάτες σας ότι είναι στοχευμένη προς το πρόσωπό μου,  για να φιμώνεται η φωνή της αντιπολίτευσης.

          Κρατείστε κύριε Δήμαρχε την ψυχραιμία σας, έπονται και άλλα.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...