Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΝΕΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΕΤΕΙΑ

Στο πόδι το Ηράκλειο, αντιδράσεις και στη Χαλκίδα, στο Αγρίνιο;dendias

Ο Δένδιας ήρθε σαν... τουρίστας για την παράκαμψη κι έφυγε, χωρίς να πει κουβέντα.

 

Νέα αντιδράσεις καταγράφονται σε Ηράκλειο και Χαλκίδα, αναφορικά με τις καθυστερήσεις που πλέον έχουν καταντήσει... ανέκδοτο, ως προς την ίδρυση των  εφετείων στην Ελλάδα, μιας και όπως καταγγέλλεται επιχειρείται πλέον διακριτική αντιμετώπιση του ζητήματος με εύνοια σε συγκεκριμένες περιοχές.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ειδικότερα, πριν από λίγες μέρες το Δ.Σ. του τοπικού δικηγορικού συλλόγου παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη τύπου, μετά από πληροφορίες ότι η κυβέρνηση παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της για συνολική επίλυση του ζητήματος, προχωρά σε αναβάθμιση του εφετείου της Μυτιλήνης από μεταβατικό σε κανονικό, χωρίς όμως να υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη στα υπόλοιπα εφετεία που εκκρεμούν στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το εφετείο στο Αγρίνιο.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, μετά την εξέλιξη αυτή κάλεσε τους βουλευτές του νομού να μην ψηφίσουν κανένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αμέσως μετά την έναρξη των θερινών Τμημάτων της βουλής, αλλά και να είναι έτοιμοι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, εφόσον η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Ηρακλείου, η κυβέρνηση ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να αναβαθμίσει ατύπως το μεταβατικό εφετείο της Μυτιλήνης και να το μετατρέψει σε κανονικό εφετείο.

«Με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγείται πλήρως η κυβερνητική δέσμευση ότι θα λειτουργούσαν ταυτόχρονα και τα τέσσερα εφετεία σε Μυτιλήνη, Αγρίνιο, Χαλκίδα και Ηράκλειο, όπως απεφάνθη ο Άρειος Πάγος» σημείωσε ο κ. Λαμπρινός. Επισήμανε επίσης πως η ίδρυση δια της πλαγίας, ενός κανονικού εφετείου που απλά δεν θα φέρει την ακριβή ονομασία, αποτελεί εμπαιγμό.

Η συγκεκριμένη κίνηση της κυβέρνησης βέβαια σχετίζεται και με τις γνωστές απειλές που εκτόξευσε ο βουλευτής Λέσβου κ. Γιαννέλης, ότι δηλ. δεν θα ψήφιζε ξανά νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θα παραιτούνταν εάν δεν ιδρύονταν το εφετείο στη Μυτιλήνη. Η κυβέρνηση ως γνωστό υπέκυψε στις απειλές του βουλευτή και όχι μόνον δημιούργησε μεταβατικό εφετείο αλλά προωθεί, όπως καταγγέλλεται, «δια της πλαγίας» δημιουργία κανονικού εφετείου.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να απασχολdikasthko-megaro-agrinioyεί και την Χαλκίδα, όπου επίσης προωθήθηκε η λύση του μεταβατικού εφετείου, για να μετριαστούν και εκεί οι αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «αναβάθμιση» του εφετείου στη Μυτιλήνη αλλά όχι και αυτού της Χαλκίδας προκαλεί αντιδράσεις στην πρωτεύουσα της Εύβοιας. Με δυο λόγια, όλοι ξεσηκώνονται πλην βεβαίως του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου, όπου εξακολουθούν να ελπίζουν ή μήπως απλά τελικά εγκατέλειψαν τις προσπάθειες; Να θυμίσουμε πως το 2008  το εφετείο «ήρθε» στην Αιτωλ/νία και το Αγρίνιο για πρώτη φορά τόσο κοντά, όμως οι αντιδράσεις στο Μεσολόγγι, αλλά και η στάση κάποιων  βουλευτών, παρέπεμψε εκ νέου το θέμα στις καλένδες, με την κυβέρνηση να μιλά για συνολική αντιμετώπιση, να πράττει όμως άλλα στη συνέχεια.

Ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, βρέθηκε την Παρασκευή στην περιοχή για τα «εγκαίνια» της παράκαμψης του Αγρινίου και φρόντισε να φωτογραφηθεί χαμογελαστός στο κόψιμο  της κορδέλας, στη συνέχεια όμως γνωρίζοντας πως ίσως κάποιοι να του έθεταν το ζήτημα του εφετείου, φρόντισε να «εξαφανιστεί». Άλλωστε εκείνο το διάστημα, αποκαλύφτηκαν οι «διοικητικές αρρυθμίες» μεταξύ Υπουργείων και Δικαιοσύνης με αποτέλεσμα και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την Siemens να διαφύγει στο εξωτερικό...

 

Π.Η.Τ.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...