Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΠΑΤΡΑ:

 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ

Από την Πέμπτη 28spyridon Μαΐου ως το Σάββατο 30 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση του τμήματος του Μεσαιωνικού Υδραγωγείου που βρίσκεται στην περιοχή της Αρόης, στην Πάτρα. Το υπό μετακίνηση τμήμα, συνολικού μήκους 20 μέτρων, θα μεταφερθεί σε 4 κομμάτια σε γειτονική τοποθεσία, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής της Μικρής Περιμετρικής Οδού της πόλης χωρίς να κινδυνεύσει το ιστορικό μνημείο.

Οι εργασίες προετοιμασίας για τη μετακίνηση, που περιελάμβαναν τις απαραίτητες ενέργειες υποστύλωσης, βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο τρίμηνο και ολοκληρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, με επιθεώρηση που πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων, ο οποίος παρευρέθη επίσης στην έναρξη των εργασιών μεταφοράς, στις 11 το πρωί χθες. Η συρματοκοπή του μεταφερόμενου τμήματος έλαβε χώρα κατά το τελευταίο τριήμερο.

Η μετακίνηση του τμήματος του Μεσαιωνικού Υδραγωγείου αποτελεί γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, τόσο για τη σπανιότητα του εγχειρήματος, όσο και για την εξειδικευμένη τεχνική που θα ακολουθηθεί. Η μεταφορά των 4 κομματιών του θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ειδικού γερανού ανυψωτικής ικανότητας 650 τόνων, ο οποίος είναι ένα από τα δύο τέτοια μηχανήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στην Πάτρα από την Αθήνα και συναρμολογήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Το βασικό μέρος των εργασιών μετακίνησης θα ξεκινήσει με την πρώτη αποκόλληση από το έδαφος του ενός εκ των 4 κομματιών, ενώ η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί και για τα υπόλοιπα 3 κομμάτια, τα οποία θα τοποθετηθούν σε ειδικά  μηχανήματα και θα μεταφερθούν στην επιλεγμένη τοποθεσία, για να συναρμολογηθούν την Παρασκευή το πρωί. Το μνημείο θα παραμείνει ορατό στους διερχόμενους οδηγούς και στη νέα θέση του, για να θυμίζει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της περιοχής πριν από μερικούς αιώνες.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...