Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ

Πιθανότατα με τον  Σουφλιά τα εγκαίνια

Με τέτοιους ρυθμούς, μακάρι να ήταν πάντα προεκλογική περίοδος...

 parakach

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ολοκλήρωση της  ευρείας παράκαμψης του  Αγρινίου μιας και όλα έδειχναν πως θα παραδίδοταν έως τέλος αυτού του μήνα. Τα συνεργεία δουλεύουν νυχθημερόν ώστε το έργο να είναι έτοιμο, λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, για ευνόητους λόγους, που μάλιστα προκαλούν και προβληματισμό, για το εάν δηλ. αυτή η βιασύνη αποδειχθεί στη συνέχεια αιτία πρόκλησης προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία του έργου.

Όπως έχει γραφτεί ήδη και στον τοπικό τύπο, την ερχόμενη Παρασκευή θα δοθεί κατά πάσα πιθανότητα στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο και πολύπαθο τμήμα της Ιόνιας Οδού, μήκους 35 χλμ..

Μάλιστα υπήρχε και η φημολογία, πως την περιοχή  θα επισκέπτονταν ξανά  ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για να εγκαινιάσει αυτό το κομμάτι της Ιονίας Οδού, αλλά τελικά όπως όλα δείχνουν θα παραστεί ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Σε επικοινωνία μας χθες με το γραφείο τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ, το ενδεχόμενο ήταν ανοικτό και η επισημοποίηση της σχετικής πληροφορίας, αναμένονταν σήμερα το μεσημέρι, με την οριστικοποίηση του προγράμματος του κ. Σουφλιά. Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ άλλωστε δεν είναι και τόσο δημοφιλής στην περιοχή, λόγω των γνωστών θέσεων που έχει αναπτύξει κατά καιρούς για τους πολέμιους του έργου της εκτροπής του Αχελώου. Ο Θεσσαλός Υπουργός, έχει χρησιμοποιήσει ακόμη και προσβλητικές εκφράσεις, γεγονός που δεν ξεχνούν φορείς και κάτοικοι της περιοχής.

Στην παράκαμψη του Αγρινίου, οι τελευταίες εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, προκειμένου να είναι το κομμάτι αυτό έτοιμο το συντομότερο δυνατόν. Ήδη είναι σχεδόν έτοιμος ο κυκλικός κόμβος στο Κεφαλόβρυσο που συνδέει το υπάρχοντα εθνικό δρόμο με την υπό παράδοση παράκαμψη Αγρινίου, καθώς και αυτός του Κουβαρά.

Πραγματικός αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση των εργασιών. Αν υπήρχαν αυτοί οι ρυθμοί εκτέλεσης βέβαια, το έργο θα τελείωνε πολύ νωρίτερα.

Να μην ξεχνάμε πως η παράκαμψη παρουσίασε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, μιας και απαιτήθηκε όχι μόνον η κατασκευή του δεύτερου  Τμήματος αλλά και η ανακατασκευή του πρώτου, που από την πολύκαιρη αχρησία, είχε παρουσιάσει ζημιές.

Με την παράδοση του δρόμου πάντως αναμένεται ένα σημαντικό τμήμα της εθνικής οδού και ειδικά αυτό που διέρχεται το Αγρίνιο, η Κλεισούρα κλπ, που είχαν προβλήματα κυκλοφοριακού φόρτου, να «ανασάνουν» κυκλοφοριακά. Τώρα το εαν η ολοκληρωση του έργου και τα βιαστικά εγκαίνια, θα αποφέρουν και κομματικά οφέλη στην ΝΔ είναι ένα ζητούμενο, αλλά σε κάθε περίπτωση τα τοπικά στελέχη της ΝΔ μάλλον θα πρέπει να κρατάνε «μικρό καλάθι»

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...