Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
«ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ» ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΝΟΔΕ

Σχετικά με το έργο Αμβρακία - Ακτιο  

Στην προσπάθεια της να ανακαλύψει εσωτερικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ (όπως εμμέσως έπραξε και με το θέμα της περιβόητης ερώτησης του κόμματος για τα δημόσια έργα και την εκτροπή του Αχελώου), η τοπική ΝΟΔΕ, προχώρησε προχθες στην έκδοση δελτίου τύπου, σχετικά με το έργο Αμβρακία-Ακτιο, παραπέμποντας σε δηλώσεις του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, του τομεάρχη των δημ. έργων του ΠΑΣΟΚ κ. Μαγκριώτη και του νομάρχη Αιτωλ/νίας Θύμιου Σώκου.

Η προσπάθειες αυτές  μπορούν να ερμηνευτούν βέβαια, μετά και το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργήσει στην τοπική ΝΔ το δημόσιο «ξεκατίνιασμα» βουλευτών για την τοποθέτηση του «εκλεκτού» τους διοικητή στο Γ.Ν. Μεσολογγίου

Αφορμή, η πρόσφατη επίσκεψη του Νομάρχη στη Βόνιτσα, όπου αναφέρθηκε στη σημασία του έργου Αμβρακία - Ακτιο, την οποία άλλωστε ουδέποτε αμφισβήτησε το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, ήταν οι Νομάρχες της περιοχής και άλλοι τοπικοί φορείς που πίεσαν ασφυκτικά το ΥΠΕΧΩΔΕ για την υλοποίηση του έργου. Ενός έργου που να επισημάνουμε πως έχει σημειώσει σοβαρές καθυστερήσεις στην δημοπράτησή του.

Η ΝΟΔΕ επιχειρεί να παρουσιάσει πως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλληλοαναιρούνται σχετικά με το έργο. Επισήμως όμως το ΠΑΣΟΚ, εκφράζει προβληματισμούς ως προς την χρηματοδότηση του έργου αλλά και άλλων που ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ για την Βορειοδυτική Ελλάδα, κάτι που σαφώς βρίσκει σύμφωνο και τον νομάρχη και που ακόμη δεν έχει απαντήσει το αρμόδιο Υπουργείο.

Το ότι όλο το ΕΣΠΑ για τα δημόσια έργα στην Ελλάδα αφορά στην ΒΔ περιοχή της χώρας, είναι πράγματι  πολύ καλό για να είναι αληθινό και αυτό επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

 Η ΝΟΔΕ από την πλευρά της επικρίνει την στάση των στελεχών του κόμματος και αντιπαραθέτει την «υπευθυνότητα της κυβέρνησης», με το εξής δελτίο τύπου:

Δελτίο Τύπου ΥΠΕΧΩΔΕ 10-2-2009

   "Με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά διακηρύχθηκε η δημοπράτηση της κατασκευής σύγχρονου αυτοκινητόδρομου ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ μήκους 48,50 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 338,2 εκατομμυρίων ευρώ ( κόστος κατασκευής, απαλλοτριώσεις).
Το έργο χρηματοδοτείται με κοινοτικούς πόρους στα πλαίσια της Δ΄ προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ) και έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα  "Ενίσχυση Προσπελασιμότητας".
Ο οδικός άξονας ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ θα κατασκευασθεί με σύγχρονες προδιαγραφές και θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και αμφίπλευρο διαχωριστικό στηθαίο New Jersey.

Είναι από τα πρώτα έργα της Δ΄ προγραμματικής περιόδου που δημοπρατούνται και η μελέτη του εκπονήθηκε στα πλαίσια της προετοιμασίας της νέας γενιάς δημοσίων έργων. Στις μελέτες αυτές προτεραιότητα έχει δοθεί στα έργα που θα συμπληρώσουν και θα συνδέσουν τους "δρόμους ανάπτυξης" με το υπάρχον οδικό δίκτυο των περιοχών που διαπερνούν καθώς και με τις υφιστάμενες υποδομές (αεροδρόμια, λιμάνια, κ. ά) αυτών των περιοχών". 

Δήλωση υπευθύνου δημοσίων έργων του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη (13-2-2009):

«Ξαφνικά ο κ. Σουφλιάς την Τρίτη 10-02-09 ξεκίνησε τη βιομηχανία των δημοπρατήσεων. Πρώτη ανακοίνωση η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Άκτιο - Αμβρακία από το Δ ΚΠΣ προϋπολογισμού 338,2 εκ. € μαζί με τις απαλλοτριώσεις. Μάλιστα δηλώνει πως τον Ιούλιο θα ξεκινήσει και την κατασκευή του. Ξέρει βέβαια πως και να υπήρχαν τα χρήματα αυτά, ούτε με θαύμα δεν μπορεί να γίνει. Βέβαια οι Ευρωεκλογές θα έχουν γίνει τότε και πιθανόν οι πρόωρες εθνικές εκλογές. Συνεπώς αυτός καμία ευθύνη δε θα φέρει γιατί πλέον δεν θα είναι κυβέρνηση η Ν.Δ.
Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα δηλώνει πως μες στο 2009 θα δημοπρατήσει σχεδόν όλα τα έργα των νομών Πρέβεζας, Θεσπρωτίας Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας. Ακριβώς τα ίδια έλεγε και το 2004 και το 2007 και τίποτα από αυτά δεν έκανε. Το συνολικό κόστος των έργων αυτών με τις απαλλοτριώσεις θα ξεπεράσει το 1 δις € σε επικαιροποιημένες τιμές και όλα αυτά από τα χρήματα του Δ ΚΠΣ στα επόμενα πέντε χρόνια.
Είναι εμφανές, ότι τώρα η κυβέρνηση και ο κ. Σουφλιάς ξεκινούν μια τεράστια βιομηχανία δημοπρατήσεων έργων χωρίς να έχουν διασφαλίσει, τους απαιτούμενους πόρους»...

Δηλώσεις Νομάρχη Αιτωλ/νίας Θύμιου Σώκου

δελτίο τύπου Ν.Α. 22-5-2009 

«Ο κ. Σώκος εκτός των άλλων ενημέρωσε τους κατοίκους των περιοχών για δύο μεγάλα έργα όπως είναι η κατασκευή των οδικών αξόνων Αμβρακία-Άκτιο (επαναδημοπρατείται στις 2 Ιουλίου) και Άκτιο Λευκάδα που θα ενώσει τις ακτές της Ηπείρου με τις Δυτικές Άκτές του νομού και το Άκτιο με τη Λευκάδα.
Δύο έργα, που όπως υπογράμμισε, ο κ. Σώκος διεκδικηθήκαν δυναμικά από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά όπως πείσθηκε για την αναγκαιότητά τους παρότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν τα είχε καθόλου στο σχεδιασμό του».

Η πραγματική διάσταση των πραγμάτων

Οι πολίτες της Αιτωλ/νίας, διαθέτοντας γνώση και γνώμη, μπορούν να εξάγουν τα συμπεράσματά τους, για τη διάκριση μεταξύ της υπεύθυνης, αντικειμενικής και ωφέλιμης για τον τόπο πολιτικής, και της ανεύθυνης δημαγωγικής αντιμετώπισης σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την Αιτωλ/νία όπως είναι εν προκειμένω το οδικό δίκτυο και οι υπό εξέλιξη μεγάλοι οδικοί άξονες. Κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης και παραποίησης των πραγματικών δεδομένων από την πλευρά των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, μοναδικό στόχο έχει εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που μέχρι τώρα απέβησαν εις βάρος των συμφερόντων του τόπου.

   Το να ασκείται αντιπολίτευση στην κάθε κυβέρνηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Το να παραποιείται όμως η αλήθεια σε τέτοια επίπεδα, υποδηλώνει ελλείψεις επιχειρημάτων, σοβαρότητας και σύνεσης. Γεγονός βέβαια που καταδεικνύεται και από την "αυτοαναίρεση" κορυφαίων στελεχών του ίδιου κόμματος όπως προκύπτει αυτό μέσα από τις ίδιες τις δηλώσεις τους.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...