Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Η ΤΕΔΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 

Σε σχέση με δημοσιεύματα και ερωτήματα που υποβάλλονται από τους Δήμους αλλά και από ενδιαφερόμενους πολίτες για τις κατανομές ανέργων στους Δήμους της Χώρας μέσω προγράμματος χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΟΑΕΔ σας ενημερώνουμε ότι:

Το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, γιατί εκκρεμεί η ψήφιση σχετικής τροπολογίας από το Κοινοβούλιο, η οποία δεν μπορεί να ψηφιστεί γρηγορότερα από το τέλος Ιουνίου.

Το ποσό της συγχρηματοδότησης, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό (70 - 75%), και που θα καταβληθεί στους δικαιούχους μετά την ανακατανομή των συγκεκριμένων πόρων (φόρος ζύθου, τέλος διαφήμισης κ.α.) δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Με βάση του δύο παραπάνω λόγους και άλλους δευτερεύουσας σημασίας, το πρόγραμμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί πριν από το τέλος Ιουνίου.

Επίσης πρέπει να καταστεί σαφές ότι αυτό είναι μια πρωτοβουλία της ίδιας της Αυτοδιοίκησης, η οποία ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες ως πρόταση της ΚΕΔΚΕ και δεν μπορεί να συνδέεται με κανενός άλλου είδους σκοπιμότητες, παρά μόνο με την ανάγκη διευκόλυνσης ανέργων συμπατριωτών μας ώστε είτε αυτοί να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας, είτε να εξασφαλίσουν τον ελάχιστο χρόνο που τους υπολείπεται για να συνταξιοδοτηθούν.

Τέλος και το θέμα της επιλογής των ανέργων δεν μπορεί παρά να υπακούει σε αντικειμενικά κριτήρια επιλογής, με πρώτο αυτό της εντοπιότητας και οποιαδήποτε άλλη απόπειρα εκμετάλλευσης της ανάγκης για εργασία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτη                                   

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...