ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ... |
Γυρνά σελίδα ο Παναιτωλικός και ο τοπικός αθλητισμός μετά τη νίκη-θρίλερ και την άνοδο στη Β' Εθνική. Ατελείωτα πανηγύρια στο Αγρίνιο, παραμονή και δεσμεύσεις Κωστούλα για τη νέα χρονιά. Ρεπορτάζ και παραλειπόμενα στην σημερινή «Π»
Πριν από μερικές εβδομάδες, αν κάποιος έλεγε πως ο Παναιτωλικός θα ανέβαινε τελικά στη Β' Εθνική, θα τον περνούσαν για τρελό! Κι όμως το πιο τρελό όνειρο για τους περισσότερους φίλους της Αγρινιώτικης ομάδας, έγινε πραγματικότητα το απόγευμα του Σαββάτου στην κυανοκίτρινη Νέα Σμύρνη. Αυτοί πού έπρεπε να πιστέψουν στην άνοδο και σε συνδυασμό με αρκετή δόση τύχης (τα στραβοπατήματα του Εορδαϊκού δηλαδή), τα κατάφεραν τελικά και το Αγρίνιο πανηγυρίζει την έξοδό του από τα πέτρινα χρόνια, τις αλάνες και την ποδοσφαιρική ανυποληψία. Η κινητοποίηση που προηγήθηκε, η εκστρατεία στην Αθήνα, ο αγώνας και η νίκη (και κυρίως ο τρόπος που αυτή επιτεύχθηκε) είναι κάτι που οι φίλοι του Παναιτωλικού, θα θυμούνται για πολλά χρόνια. Η Νέα Σμύρνη, ούτε στα ντέρμπι του Πανιωνίου με τους «μεγάλους» δεν θυμάται τέτοιο λαό, τέτοιο πάθος, τέτοια αγάπη για μια ομάδα και μάλιστα περιφερειακή. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι κάτοικοι της Αθήνας και ειδικότερα αυτοί της Νέας Σμύρνης, έμειναν με το στόμα ανοικτό, βλέποντας το κυανοκίτρινο ποτάμι να πλημμυρίζει τους δρόμους και τις πλατείες της περιοχής. Τον θαυμασμό τους άλλωστε, εξέφρασαν και οι άνθρωποι του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, ακόμη και οι αστυνομικοί, που δεν περίμεναν από ομάδα Γ' Εθνικής τέτοια λαοθάλασσα... Σίγουρα, ο λαός του Παναιτωλικού, έδωσε το έναυσμα που χρειάζονταν η ομάδα για τη μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο μέρος, ενώ η εικόνα που επιχείρησαν να περάσουν κάποια ΜΜΕ της Αθήνας, για «επεισοδιακό αγώνα» είναι απολύτως εσφαλμένη και περίεργη. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έγινε το Σάββατο στην Νέα Σμύρνη, ήταν μια μεγάλη γιορτή και όσοι το έζησαν μπορούν να χαρακτηρίζουν Τι σηματοδοτεί όμως για τον ιστορικό σύλλογο η άνοδος; Μετά από μια δεκαετία, τα πέτρινα χρόνια αποτελούν παρελθόν και μάλιστα η ομάδα εισέρχεται στην Β' εθνική με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Με ισχυρή διοίκηση, με πρόεδρο που είναι αποφασισμένος να δώσει πολύ περισσότερα, με «δεμένη» ομάδα, την οποίας ο κύριος κορμός πρέπει να μείνει και με ένα τέλειο και ενωτικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα και κυρίως ανάμεσα στους φιλάθλους που για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ορισμένες περιπτώσεις και δικαίως, αμφισβητούσαν και διαμαρτύρονταν για την εικόνα του Παναιτωλικού. Άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος ήταν αυτός που ανακοίνωνε την παραίτηση του, που ασφαλώς πλέον έχει ανακαλέσει. Ο Παναιτωλικός και ο τοπικός αθλητισμός βγαίνουν επίσης πολλαπλά ωφελημένοι από αυτήν την εξέλιξη. Η ομάδα του Αγρινίου, απέκτησε πολλούς νέους φίλους που ίσως να έχουν τον Παναιτωλικό πρώτη ομάδα στην προτίμησή τους, οι ακαδημίες ποδοσφαίρου θα γεμίσουν από παιδιά, το φυτώριο του Παναιτωλικού θα ενισχυθεί σημαντικά. Παράλληλα, με δεδομένη την πρόθεση του προέδρου, («θα βάλω τα διπλά και τριπλά απ'όσα έβαλα», είπε σε δηλώσεις του) θα δημιουργηθούν σίγουρα νέες υποδομές αλλά ελπίζουμε και μια ισχυρή ομάδα, που με σταθερά και σίγουρα βήματα θα καταξιωθεί στη Β' Εθνική και όπως ευχόμαστε όλοι, σύντομα θα ανέβει και στην Σούπερ Λίγκα.
Π.Η.Τ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να διασφαλίσει την άνοδό της στη Β' Εθνική, νικώντας στο μπαράζ της Γ' Εθνικής κατηγορίας που διεξήχθη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης το Σάββατο με 2-1 την Ρόδο, παρ' όλο που μέχρι το 83' έχανε! Οι Ροδίτες προηγήθηκαν μόλις στο 5' με πέναλτι του Ρόμαντσουκ. Οι Αγρινιώτες, που είχαν δοκάρι στο 76' με τον Καραμαλίκη, ισοφάρισαν με τον ίδιο παίκτη στο 83' και στην τελευταία φάση του αγώνα (δηλαδή στο 96') ο Παλαιολόγος έκανε το 2-1 και έδωσε τη νίκη-άνοδο στην ομάδα του. Οι παίκτες του Παναιτωλικού, που είχαν δοκάρι στο 76' με τον Καραμαλίκη, ισοφάρισαν με τον ίδιο παίκτη στο 83' και στην τελευταία φάση του αγώνα (δηλαδή στο 96') ο Παλαιολόγος έκανε το 2-1 και έδωσε τη νίκη-άνοδο στην ομάδα του, μέσα σε γενική αποθέωση. Το ματς ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση, λόγω φωτιάς στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, που προκλήθηκε από ρίψη καπνογόνου. Το παιχνίδι παρακολούθησαν πάνω από 10 χιλιάδες θεατές, εκ των οποίων οι 8 χιλιάδες φίλοι του Παναιτωλικού, με τα συνθήματα να δίνουν και να παίρνουν και απ' τις δύο πλευρές... Παναιτωλικός (Βασίλης Νταλαπέρας): Μπαμπανιώτης, Μπακάκης (70' Χαραλαμπάκης), Θεοδοσιάδης, Παλαιολόγος, Νάιντος (77' Ζουρούδης), Μπελεβώνης (55' λ. τ. Ζορμπάς), Δέντσας, Μουμίν, Παπαποστόλου, Ντελγκάδο, Καραμαλίκης. * Διαιτητής του ματς ήταν ο κ. Κουκουλάκης με βοηθούς του, τους κ.κ. Μποζατζίδη, Θανασακούδη. Κίτρινη κάρτα είδαν οι Νάϊντος, Θεοδοσιάδης, Μπελεβώνης απ' τον Παναιτωλικό και οι Πελέκης, Μαϊλης απ' την Ρόδο.
|