Απρ   Μάιος 2024   Ιούν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σύσκεψη στην Αθήνα

Να ξεκαθαρίσουν οι λίστες, για να λυθεί το πρόβλημα με τις εισφορές των ατομικών δικαιωμάτων.agrotes  

Την πλήρη διαλεύκανση του ακριβή αριθμού των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, καθώς αυτό θεωρείται από όλους ως το βασικό «αγκάθι» στην όλη διαδικασία, ζήτησαν ΠΑΣΕΓΕΣ και εκπρόσωποι των συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας, από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, ο οποίος παρέστη στην σύσκεψη με θέμα την άρση του αδιεξόδου στο ζήτημα των ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας, τόνισε ότι επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα του μητρώου, ώστε να γνωρίζουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών τον ακριβή αριθμό των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και να προχωρήσουν την ενεργοποίηση, σημείο στο όποιο αναφέρθηκε, επίσης, στην ομιλία του και ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι «σε καμιά περίπτωση οι ΕΑΣ δεν μπορούν και δεν πρέπει να επωμιστούν την ευθύνη ‘ξεκαθαρίσματος' του μητρώου».

Εκτός αυτού, ΠΑΣΕΓΕΣ και εκπρόσωποι των συνεταιριστικών, που κατέκλυσαν την αίθουσα του ξενοδοχείου President, ζήτησαν την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης και μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για κρατική κάλυψη στο κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, ενώ ο κ. Καραμίχας εύλογα τόνισε ότι η αμοιβή των Ενώσεων για το πολυδαίδαλο έργο, πρέπει να πληρωθεί απευθείας στην ΠΑΣΕΓΕΣ, για να ξεπεραστούν δυσχέρειες και γραφειοκρατικά προσκόμματα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Ξενοφών Βεργίνης παραδέχτηκε τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στη διαδικασία. Παράλληλα, έκανε λόγο για 110.000 περίπου αγρότες, των οποίων το εισόδημα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50,01% προέρχονται από αγροτικές εργασίες. Ανέφερε ακόμη ότι περίπου σε 129.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης έχει γίνει ορθοφωτογράφιση. «Έγιναν λάθη, έχετε δίκιο», τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο κοινό.

Όπως έγινε γνωστό, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δόθηκαν τρεις καταστάσεις. Μία με τα ονόματα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που έχουν βιβλιάριο ΟΓΑ και εισόδημα 50,01% από γεωργικές εργασίες, μία με τα ονόματα των συνταξιούχων που έχουν το 50,01% του εισοδήματός τους από γεωργικές εργασίες κι έχουν επίσης βιβλιάριο ΟΓΑ. Τέλος, μία τρίτη με άτομα που έχουν μεν εισόδημα 50,01% από γεωργικές εργασίες, τα στοιχεία τους ωστόσο δεν έχουν ταυτοποιηθεί, μέσω του ΟΓΑ.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε το «ξεκαθάρισμα» της τρίτης λίστας να γίνει από τις ίδιες τις ΕΑΣ, για να εισπράξει την αρνητική απάντηση των παρευρισκόμενων.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος κατάλογος περιέχει 178.100 άτομα, ο δεύτερος περί τα 20.000 και ο τρίτος περίπου 110.000 άτομα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Κ. Βασίλης Κανάκας και πλήθος συνεταιριστών και στελεχών των ΕΑΣ και της ΠΑΣΕΓΕΣ.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...