Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ

 

Επιθεώρησε την ετοιμότητα του νοσοκομείου, για την νέα γρίπηsalmas-krhth-1

Στο Ηράκλειο μετέβη την Τρίτη 19 Μαΐου  το απόγευμα ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, προκειμένου να επιθεωρήσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης, το οποίο αποτελεί ένα από τα 12 νοσοκομεία αναφοράς της χώρας, για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της ΔΥΠΕΚ, Νίκος Χαριτάκης και Μανόλης Πεπόνης αντίστοιχα. Ο κ. Σαλμάς εισήλθε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου ακολουθώντας την πορεία που ακολουθούν όλοι οι επιβάτες, περνώντας από τις θερμικές κάμερες ανίχνευσης, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί πρόσφατα, ως ένα από τα προληπτικά μέτρα εντοπισμού πιθανών φορέων - ασθενών από τον ιό της γρίπης. Σκοπός ήταν ο έλεγχος για την λειτουργία του συστήματος στο αεροδρόμιο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου αλλοδαπών στη χώρα μας κατά την τουριστική περίοδο.

Στη συνέχεια μετέβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου συμμετείχε σε σύσκεψη. Ενημερώθηκε από τη διοίκηση για την προετοιμασία του νοσοκομείου ως κέντρου αναφοράς αντιμετώπισης του επικίνδυνου ιού και ακολούθησε προσομοίωση υποδοχής και αντιμετώπισης περιστατικού.

Την επόμενη μέρα ο κ. Σαλμάς πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και των τεσσάρων νομών της Κρήτης. Συγκεκριμένα, μετέβη στα Χανιά στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων και στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης. Εν συνεχεία, επισκέφτηκε στο Ρέθυμνο το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας για ηλικιωμένους και το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες, ενώ στο Ηράκλειο το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων. Ο υφυπουργός Υγείας πραγματοποίησε ακόμη διαδοχικές επισκέψεις στην Παιδόπολη και στο Κέντρο Υποστηριζόμενης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ στην Νεάπολη, καθώς επίσης και στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο. salmas-krhth2

Μετά το πέρας των επισκέψεων στα προαναφερόμενα ιδρύματα ο κ. Σαλμάς δήλωσε τα ακόλουθα: «Εκσυγχρονίζουμε το πλαίσιό τους, ρυθμίζουμε τα θέματα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και επαναπροσδιορίζουμε την προτεραιότητα των μονάδων μας σε όλη τη χώρα ανάλογα με την αποτελεσματικότητα και τις νέες ανάγκες που προκύπτουν. Οι περισσότερες μονάδες δημιουργήθηκαν πριν από δεκαετίες, άλλαξαν τα δεδομένα, δεν είναι ίδιος ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται το κράτος πρόνοιας, αλλά δεν είναι και ίδια με το παρελθόν τα συστατικά των ανθρώπων που απευθύνονται στο κράτος για στήριξη.
Ειδικά στη σημερινή οικονομική συγκυρία, όπου περιμένουμε πως θα έχουμε και περισσότερους άνεργους, αλλά και λόγω των κοινωνικών μεταβολών έχουν αλλάξει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Με την καταγραφή που κάνουμε, περίπου τώρα ξέρουμε ποιες μονάδες χρειάζεται να φτιάξουμε σε κάθε νομό. Θέλουμε να επανασχεδιάσουμε με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής την κοινωνική μας πολιτική».

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...