Νοέ   Δεκέμβριος 2023   Ιαν

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
«ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΏΝ»

                 kapna-380

Eπιστολή της ΟΠΑΚ Φυτειών, για το 50% στον καπνό.

Διαφοροποιούνται από την παθητική στάση της ΕΑΣ και αρνούνται να δεχθούν την καταστροφική μείωση του εισοδήματός τους.

Τις θέσεις τους  για τα δικαιώματα των καπνών, έδωσαν στη δημοσιότητα τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών των Φυτειών, μετά και την τελευταία σύσκεψη που έγινε στο Αγρίνιο, με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Αγρινίου, για την απώλεια του 50% των επιδοτήσεων από το 2010 που είχε ουσιαστικά ως αντικείμενο την αποδοχή της ρύθμισης και την υποβολή προτάσεων, ώστε οι καπνοπαραγωγοί να ενταχθούν στα προγράμματα του πυλώνα 2.

Οι αγρότες των Φυτειών, διαφοροποιούνται από  την παθητική στάση που τηρεί η πλειοψηφία της ΕΑΣ, τονίζοντας σε κάθε αρμόδιο, πως πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε το καταστροφικό αυτό μέτρο να μην ισχύσει. Μάλιστα προειδοποιούν με αντιδράσεις, αν και πλέον είναι γνωστό πως η υπόθεση έχει πλέον χαθεί... Οι λόγοι πολλοί και η «Π» διεξοδικά στο παρελθόν έχει επισημάνει τις ευθύνες που υπάρχουν, όχι μόνον στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στους εκπροσώπους των αγροτών

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρονται στη σχετική επιστολή της Ομάδας Παραγωγών καπνού των Φυτειών:

     «Κύριοι,

     Τις τελευταίες μέρες, άρχισαν να κυκλοφορούν έντονα σενάρια, ότι το 50%  των δικαιωμάτων των καπνών, θα παραμείνει στον δεύτερο πυλώνα και δεν θα δοθεί από το 2010 μέχρι το 2013 στους φυσικούς του δικαιούχους, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε για το αντίθετο.

  • Αν αυτό συμβεί, σαφώς πρόκειται για ένα άδικο μέτρο, μεροληπτικό σε βάρος των καπνοπαραγωγών.
  • Η περικοπή της αποδεσμευμένης ενίσχυσης κατά 50% έρχεται σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία (οικονομική κρίση), που το κόστος διαβίωσης για μία αγροτική οικογένεια αυξάνει, το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτο, ενώ οι τιμές των προϊόντων που παράγουμε μειώνονται.
  • Κάτω από αυτές τις συνθήκες η χρηματοδότηση της ανάπτυξης στην αγροτική οικονομία, με χρήματα των ίδιων των παραγωγών, είναι μία παράλογη και εξωφρενική υπόθεση, που μόνο σ' εμάς μπορεί να συμβεί, με την προς το χειρότερο αναθεώρηση της ΚΑΠ που έχει αποφασισθεί.
  • Η περικοπή αυτή επιχειρείται, την στιγμή που σε άλλους τομείς της οικονομίας το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτούν τις τράπεζες, τις τουριστικές επιχειρήσεις και οποιοδήποτε άλλο τομέα της οικονομίας εκτιμάται ότι πλήττεται από την κρίση. Την ίδια ώρα έρχεται να πάρει από την τσέπη μας τα χρήματα που αυτοδίκαια δικαιούμαστε.
  • Επιχειρείται η περικοπή σε μια στιγμή που οι επενδύσεις στον αγροτικό τομέα είναι ανύπαρκτες.
  • Η ύπαιθρος αδειάζει και ερημώνεται.
  • Κανένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών δεν έχει παρουσιασθεί, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από τις κυβερνήσεις.

     Σας γνωρίζουμε ότι η Ομάδα μας μέχρι την εσοδεία 2005 είχε συνολική ποσόστωση καπνού 1.934.757 κιλών γι' αυτό και αρνούμαστε να δεχτούμε αυτή την μεροληπτική και άδικη μεταχείριση που αφορά στην επιστροφή του 50% της επιδότησής του καπνού απ' τον Β' Πυλώνα. Ζητάμε την επιστροφή στο ακέραιο του ποσού που περικόπτεται από εμάς τους καπνοπαραγωγούς διότι τα χρήματα αυτά μας ανήκουν.

     Κατόπιν αποφάσεως Ειδικής Συνέλευσης των μελών της Ομάδας Καπνού Α.Σ. ΦΥΤΕΙΩΝ στις 7/5/2009 σας καλούμε να πάρετε θέση και κυρίως να προχωρήσετε σε πρωτοβουλίες, που απορρέουν από το αξίωμά που κατέχετε και να συμβάλετε στην απόρριψη της αδικίας που επιχειρείται.

     Θέλουμε τέλος να δηλώσουμε στον κάθε αρμόδιο, ότι αν προχωρήσει αυτό το άδικο μέτρο, σύντομα θα νιώσει την οργή των καπνοπαραγωγών».

 

Με κάθε εκτίμηση

Για την Ο.Π.Α.Κ. Α.Σ. Φυτειών

Ο Πρόεδρος  

Παληγεώργος Γ. Ηλίας

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...