Χιλιάδες άποροι στα πολυϊατρεία |
Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2011 05:00 |
Έκκληση των Γιατρών του Κόσμου για τη συγκέντρωση φαρμάκων
Έκκληση σε όλους για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού απευθύνουν οι Γιατροί του Κόσμου, προκειμένου να καταφέρουν να βοηθήσουν του χιλιάδες άπορους που επισκέπτονται τα πολυϊατρεία τους. 
Όσοι θέλουν να ενισχύσουν το έργο των Γιατρών του Κόσμου, μπορούν να συγκεντρώσουν το φαρμακευτικό υλικό που τους περισσεύει (γάζες, επίδεσμους, αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά δισκία και σιρόπια, αντιδιαβητικά δισκία και ινσουλίνες, φάρμακα για το στομάχι και δερματολογικές αλοιφές και να τα παραδώσουν στα πολυϊατρεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά.
«Το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας (μετανάστες, αλλά και δυστυχώς Έλληνες πολίτες πλέον) συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να εξαντλούνται.
» Κάνουμε έκκληση για μία ακόμα φορά, στην ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών για απολύτως αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό» αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου σε ανακοίνωσή τους.
Πολυϊατρεία:
- Αθήνα, Σαπφούς 12, Πλατεία Κουμουνδούρου. Τηλ.: 210 3213150
- Θεσσαλονίκη, Ίωνος Δραγούμη 65. Τηλ.: 2310 566641
- Χανιά , Μπόνιαλη 12, τηλ.: 28210 23110
|