Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2256
mod_vvisit_counterΧθές1926
mod_vvisit_counterAll8768216
°F | °C
invalid location provided
Εφεδρεία και στους δήμους
Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2011 05:00

Το υπουργείο Εσωτερικών επεκτείνει εφεδρεία και απολύσεις και στους ΟΤΑ

Επέκταση της εργασιακής εφεδρείας και στους δήμους σχεδιάζει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση. Οπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση φθάνefedreiaουν τις 100.000. Σε πρώτη φάση στο καθεστώς θα υπαχθεί ένας μικρός αριθμών δήμων -περί τους 15 με 20- που βρίσκονται κυρίως στην Αττική (Πειραιάς, Φυλή, Μενίδι) και οι οποίοι διαπιστωμένα έχουν υπεράριθμο προσωπικό. Το μέτρο όταν εφαρμοστεί θα αφορά περίπου 2.000 εργαζόμενους αορίστου χρόνου.

Όπως δήλωσε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, «αν κάποιοι υπάλληλοι δεν δεχθούν θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση», εξηγεί σε σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Τα Νέα».

Έρχεται δεύτερο κύμα

Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερη λίστα-φωτιά με εισηγμένες ΔΕΚΟ στις οποίες απασχολούνται περί τις 200.000 εργαζόμενοι - επομένως θα ενταχθούν στην εφεδρεία περί τις 20.000 εξ αυτών.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξηγούσαν προχθες ότι η μόνη συμμετοχή στο πρόγραμμα της εργασιακής εφεδρείας αφορά την αποστολή στο ΑΣΕΠ των ονομάτων των υπαλλήλων που θα επιλεγούν, πετώντας ουσιαστικά την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος στο υπουργείο Οικονομικών. Αναλόγως, πηγές από το υπουργείο Μεταφορών έλεγαν ότι περιμένουν διευκρινίσεις από το υπουργείο της οδού Μητροπόλεως.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...