Ιούν   Ιούλιος 2024   Αύγ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Εργο αντλησοταμίεσης στην Αλευράδα
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2024 20:16

 

/Εγκαίνια του Οδικού Άξονα «Άκτιο – Αμβρακία».

 


Στο έργο αντλησοταμίεσης στην Αλευράδα και στα Εγκαίνια του Οδικού Άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Σάκη Τορουνίδη
 

 

Tο εργοτάξιο αντλησιοταμίευσης στην Αλευράδα Αμφιλοχίας, όπου κατασκευάζεται το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας στην Ελλάδα, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Σάκη Τορουνίδη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, Βουλευτές Αιτωλ/νίας, εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και τον πρόεδρο της ΤΕΡΝΑ Γιώργο Περιστέρη. 
 
 
Σε κατ’ιδίαν συνομιλία του με τον πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Σάκης Τορουνίδης συζήτησε την πολλαπλή σημασία του έργου αντλησοταμίευσης για την περιοχή της Αμφιλοχίας, επισημαίνοντας τα αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή και ενημερώνοντάς τον για το μεγάλο αδρευτικό έργο που αφορά την άρδευση του Κάτω Βάλτου και την ύδρευση της Δ.Ε. Αμφιλοχίας, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή. Με δέσμευση από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Σταϊκούρα ότι το έργο θα προχωρήσει άμεσα.
Στη σημασία του αντλησιοταμιευτικού σταθμού για την ανάπτυξη της περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας: «Στα ορεινά της Αμφιλοχίας δρομολογείται ένα πρωτοποριακό έργο, όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αυτό το σημαντικό έργο αντλησιοταμίευσης ουσιαστικά θα πρέπει να το φανταστούμε ως μια πολύ μεγάλη μπαταρία. ο εργοτάξιο θα απασχοληθούν στην πλήρη του ανάπτυξη σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι, οπότε μιλάμε και για πολλές περισσότερες δουλειές για την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας».
 
Από την πλευρά του ο κ. Περιστέρης μίλησε για τις δυνατότητες του έργου, αναφέροντας ότι σε λίγα χρόνια θα μπορεί να εξυπηρετεί το ηλεκτρικό σύστημα όλης της χώρας και να επιτρέψει την περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ ούτως ώστε η Ελλάδα να γίνει πιο αυτάρκης και πιο φτηνή σε ηλεκτρισμό.
 
 
Ακολούθησαν τα εγκαίνια του Νέου Οδικού Άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» στο 24ο χλμ Νέου Οδικού Άξονα «Άκτιο – Αμβρακία», παρουσία του Δημάρχου Αμφιλοχίας, Σάκη Τορουνίδη και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.
 

 

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...