Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα6079
mod_vvisit_counterΧθές5804
mod_vvisit_counterAll8242233
°F | °C
invalid location provided
«Ελληνική Νομαρχία»
Παρασκευή, 22 Οκτώβριος 2021 17:49

gerontodikhs

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου ενημερώνει τους θεατές ότι το προγραμματισμένο δρώμενο με τίτλο: «Ελληνική Νομαρχία» του ΑΝΩΝΥΜΟΥ που ανεβαίνει σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 λόγω αστάθειας καιρού , δεν θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο Βουκάτιο [κάστρο Παραβόλας] αλλά στην αίθουσα του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, στις 6.00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για την είσοδο των θεατών άνω των 12 ετών στις παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ υπ΄ άρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.61910 (ΦΕΚ 4674/Β 8.10.2021) και αστυνομικής ταυτότητας. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ελληνική Νομαρχία: Ήτοι Λόγος Περί Ελευθερίας είναι ο τίτλος πολιτικής πραγματείας του ελληνικού προεπαναστατικού διαφωτισμού. Αναφέρεται ότι το συνέγραψε «Ανώνυμος ο Έλλην» και εξέδωσε ο ίδιος στην Ιταλία, χωρίς να αποκαλύπτεται το πραγματικό όνομά του. Το κείμενο φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού ριζοσπαστικού ρεπουμπλικανισμού, αντιμοναρχικού, και κριτικού έναντι των υπαρχόντων κοινωνικών δομών και συνθηκών. Εκτυπώθηκε ως έντυπο μικρών διαστάσεων πιθανώς για συνωμοτικούς λόγους. Ορισμένοι Έλληνες ερευνητές βλέπουν στο ριζοσπαστικό κείμενο της Ελληνικής Νομαρχίας το εγχειρίδιο των Φιλικών. Πρόκειται για ένα έργο κοινωνικής κριτικής και εθνικής αφύπνισης, εθνεγερτικού χαρακτήρα που εκδόθηκε στην Ιταλία το 1806, περιλαμβάνοντας 266 σελίδες. Αφιερωμένο στον Ρήγα Βελεστινλή (1757–1798), το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί έναν ύμνο προς την «ιερά ελευθερία», ενώ στη συνέχεια καυτηριάζει έντονα την τυραννία, την κοινωνική ανισότητα, το χρήμα, την κατάσταση του υπόδουλου ελληνικού έθνους, τους προύχοντες και το ιερατείο της εποχής, προβάλλοντας τέλος την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης προς αποφυγή κυρίως της ξενοδουλείας.

σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΑΦΑ

απαγγέλει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΑΚΗΣ

συμμετέχει η ΜΑΡΙΕΤΑ ΜΠΕΛΕΒΩΝΗ

προλογίζει η φιλόλογος – ιστορικός ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΑ

εικαστική εγκατάσταση: ΝΑΝΤΙΑ ΣΚΟΡΔΟΠΟΥΛΟΥ

φωτογραφίες / video: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΚΡΟΒΑΣ

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίουτιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και παράλληλα κατανοώντας την ανάγκη του κοινού και των καλλιτεχνών για επικοινωνία επέλεξε να υπάρχει ελεύθερη είσοδος στις παραστάσεις του.

  • Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις μας με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ, θα πρέπει να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα του θεάτρου 26410 – 21158 & 46452 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ. για κρατήσεις θέσεων. Επειδή, οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.