Φεβ   Μάρτιος 2025   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Julianna Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2279
mod_vvisit_counterΧθές1926
mod_vvisit_counterAll8768239
°F | °C
invalid location provided
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ ΛΥΣΙΜΑΧΕΙΑΣ

     Aπό την Περιφέρειαlysimaxia-1

Σχετικά με το ζήτημα των πλημμυρών παραλιμνίων περιοχών της Λυσιμαχείας κατά την παρελθούσα χειμερινή περίοδο, διευκρινίζεται ότι, όπως προκύπτει από στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ουδέποτε το ύψος των νερών της λίμνης βρέθηκε εκτός των προβλεπομένων ορίων, δηλαδή πάνω από τα 16,30 μέτρα από τη μέση στάθμη θαλάσσης (Μ.Σ.Θ.).

Τα πλημμυρικά φαινόμενα που συνέβησαν αποδίδονται στους παρακάτω λόγους:

  • Υπήρξε μεγάλο ποσοστό βροχοπτώσεων στην περιοχή (366 χιλιοστά για όλο το έτος 2008 και 514 χιλιοστά για τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2009).
  • Λειτουργούσε μη εγκεκριμένη τάφρος αποστράγγισης μη ελεγχόμενων μεγάλων ποσοτήτων νερού από την Τριχωνίδα προς τη Λυσιμαχεία. Η τάφρος αυτή δεν αναφέρεται στα επίσημα δίκτυα του του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).
  • Έγινε επέκταση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων προς τη λίμνη, μετά από παραχωρήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλοιώνοντας τα προστατευτικά αναχώματα.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν ήδη υποχωρήσει με την ενεργοποίηση και του αρδευτικού δικτύου περιοχών των Δήμων Μεσολογγίου και Οινιάδων, πέραν της αποχέτευσης των νερών από την ενωτική τάφρο «Δίμηκος», η οποία εκβάλλει στον Αχελώο. Υπενθυμίζεται ότι το αρδευτικό δίκτυο βρισκόταν σε συντήρηση το τελευταίο διάστημα για να υποστηρίξει τις αγροτικές δραστηριότητες εν όψει του θέρους.

Οι αρμόδιοι φορείς ελέγχουν τη λειτουργία ολόκληρου του υδραυλικού συστήματος των λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας, καθώς και των αρδευτικών δικτύων τους, με σκοπό την πρόληψη εμφάνισης παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...