Μάι   Ιούνιος 2024   Ιούλ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΒΕΡΕΛΗ

Είδηση-βόμβα

verelis200

«Δεν με βαραίνει τίποτα, δεν με φοβίζει τίποτα»
Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε ο Αιτωλ/νας βουλευτής.

Κίνηση «ματ» από τον πρ. βουλευτή και

 το ΠΑΣΟΚ, με ξεκάθαρο μήνυμα για τα σκάνδαλα, μετά την «αθώωση» Παυλίδη από τη βουλή.

Μετά την παραίτηση, βουλευτής ο Ανδρέας Μακρυπίδης

 

 

 

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό «ανάβει» η απόφαση του βουλευτή Αιτωλ/νίας και πρ. Υπουργού Χρίστου Βερελή  να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, μετά την «εμπλοκή» του Υπουργείου Μεταφορών, σε εικαζόμενο σκάνδαλο σχετικά με την προμήθεια λεωφορείων από την Γερμανική ΜΑΝ, την περίοδο που την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου είχε ο κ. Βερελής.

«Ευχόμαστε η απόφασή του αυτή να είναι η σωστή» δήλωσε ο Δ. Σιούφας ανακοινώνοντας στο σώμα την παραλαβή της σχετικής επιστολής από τον κ. Βερελή.

Τη θέση του κ. Βερελή στο Κοινοβούλιο αναμένεται να καταλάβει ο πρώτος επιλαχών στον ίδιο νομό Ανδρέας Μακρυπίδης.

Ο Χρίστος Βερελής ανακοίνωσε την παραίτησή του εκφράζοντας τη διαφωνία του με όσα διαδραματίζονται το τελευταίο καιρό στο πολιτικό προσκήνιο σχετικά με σκάνδαλα.

«Καταλύτης της διαφάνειας θέλω να είμαι εγώ» δήλωσε ο κ Βερελής στους δημοσιογράφους, ενώ σε γραπτή δήλωση του σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Τα σκάνδαλα βαραίνουν το τόπο. Η πολιτική σήμερα όχι μόνο δεν εμπνέει τους έλληνες, αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από αυτήν αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδεύσει τη χώρα».

Και ο κ. Βερελής προσθέτει: «Υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο. Το ζήτημα ΜΑΝ. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο γνωστό. Και όμως άρχισε αμέσως από στρατευμένους και πρόθυμους κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου».

Σε άλλο σημείο της δήλωσή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Ελπίζω γρήγορα να υπάρξει απάντηση σε όλα από την πρόοδο της έρευνας στη Γερμανία και η ελληνική Δικαιοσύνη να σπεύσει ανεξάρτητη και ανυπάκοη σε εντολές και σχεδιασμούς πολιτικής ιδιοτέλειας. Άλλωστε έχω την πεποίθηση ότι σε πολύ λίγο διάστημα όλα αυτά θα φαίνονται μικρά και άθλια. Δεν με βαραίνει τίποτα, δεν με φοβίζει τίποτα».

 Η κίνηση του κ. Βερελή, στέλνει ένα σαφές μήνυμα: Ότι ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ δεν ανέχεται έστω και εικασίες σχετικά με την εμπλοκή στελεχών του σε σκάνδαλα και μίζες, ενώ λίγες μέρες πριν η βουλή και η ΝΔ «αθώωνε» τον πρ. Υπουργό κ. Παυλίδη, που φέρεται να εμπλέκεται στους διαγωνισμούς για τις άγονες γραμμές κλπ. Έτσι στην ενδεχόμενη προσπάθεια ενός «θολού» τοπίου λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, το θέμα οδηγείται στη Δικαιοσύνη, εφ'όσον βέβαια προκύψει κάτι, μιας και προς το παρόν δεν υπάρχει οτιδήποτε  που να αποδεικνύει την ροή «μαύρου χρήματος» από την ΜΑΝ, σε οποιοδήποτε στέλεχος του Υπουργείου Μεταφορών την επίμαχη περίοδο 2000-2002.

Το ΠΑΣΟΚ έτσι επιδεικνύει πολιτική γενναιότητα, όπως και ο ίδιος ο βουλευτής που αναμένεται να ισχυροποιηθεί ιδιαίτερα από την εξέλιξη της υπόθεσης, αποδεσμευμένος μάλιστα από το βουλευτικό αξίωμα. Δεν θα βρεθεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι κρύβεται πίσω από το άσυλο και θα επιδιώξει να «καθαρίσει» γρήγορα την υπόθεση, γεγονός άλλωστε που φαίνεται και από τις πρώτες δηλώσεις του.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΒΕΡΕΛΗ

«Tα σκάνδαλα βαραίνουν τον τόπο.  Η πολιτική σήμερα όχι μόνον δεν εμπνέει τους Έλληνες αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω απ΄αυτήν αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδεύσει τη χώρα.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες του, κυριαρχούνται από το δόγμα:  κανείς δεν πιστεύει κανέναν και σε τίποτα.   Και απέξω βαλτώνει η καλύτερη Ελλάδα

Υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο.  Το ζήτημα MAN.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί.  Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο γνωστό.  Και όμως άρχισε αμέσως από «στρατευμένους και πρόθυμους» κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου.

Ξέρουν όλοι, όσοι γνωρίζουν το θέμα ότι δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη.  Ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν από διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.   Με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων τεσσάρων υπουργείων.  Με τη συμμετοχή μελών του ελεγκτικού συνεδρίου.  Δεν είχα και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για όλους αυτούς τους ανθρώπους και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο θέμα με κανένα από αυτούς.   Δεν συμμετείχα όμως ποτέ με την πεποίθηση ότι ένας Υπουργός δεν μπορεί να μετέχει σε μια επιτροπή προμηθειών.

Ελπίζω γρήγορα να υπάρξει απάντηση σε όλα από την πρόοδο της έρευνας στη Γερμανία και η ελληνική δικαιοσύνη να σπεύσει ανεξάρτητη και ανυπάκοη σε εντολές και σχεδιασμούς πολιτικής ιδιοτέλειας. Άλλωστε έχω την πεποίθηση ότι σε πολύ λίγο διάστημα όλα αυτά θα φαίνονται μικρά και άθλια. Δεν με βαραίνει τίποτα, δεν με φοβίζει τίποτα.

Στο μεταξύ ας ασχοληθούμε όσοι δεν εμπνεόμαστε από τον επαγγελματισμό της πολιτικής με την άθλια κατάσταση της χώρας.  Μιας χώρας με μεγάλες πληγές σε όλους τους τομείς.    Μιας χώρας που το μόνο που εγγυάται σήμερα είναι ένα σκοτεινό μέλλον στους νέους ανθρώπους.

Η διαδρομή μου είναι γνωστή.  Τις απόψεις μου δεν τις έκρυψα ποτέ.  Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του πολιτικού να έχει γνώμη και να την λέει.  Δεν υπήρξα «βολικός», ούτε κόλακας.  Δεν δέχομαι ότι πάση θυσία πρέπει να είσαι μέσα στο «παιχνίδι»

Έτσι τις απόψεις μου για τη θεσμική οργάνωση διαφάνειας στα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα, τις έχω πει δημόσια.   Για το πώς θα έπρεπε για παράδειγμα το «πόθεν έσχες» να απεικονίζει την εξέλιξη της περιουσίας των πολιτικών από την εκλογή τους.  Κάτι που κάνω από πολύ καιρό με δική μου πρωτοβουλία στο διαδίκτυο.Υπήρξε ενθουσιώδης αποδοχή αυτής της πρότασής μου προ έτους.

Ακόμη για παράδειγμα πως όλες οι δαπάνες των κομμάτων θα έπρεπε να δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα χρήματα των φορολογουμένων για να μετακινούν και να επηρεάζουν με διαφημίσεις τους ίδιους αυτούς φορολογούμενους.

Είμαι βέβαιος ότι πολλοί σκέπτονται και θέλουν να πάνε τα πράγματα στην ίδια κατεύθυνση μιας καλλίτερης σύγχρονης προοδευτικής και αποτελεσματικής Ελλάδας.    Θα συναντηθούμε με όλους αυτούς.

Παραιτούμαι από τη Βουλή και την παραίτηση μου αυτή την υποβάλλω πρώτα στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας που με εκλέγει και με εμπιστεύεται λέγοντας του ότι δεν φεύγω αλλά μένω για να αλλάξουμε μαζί αυτά που δεν μας αρέσουν.  Το λέω με σεβασμό στη μεγάλη τιμή που μου έχουν κάνει.

Δεν ανήκω στη σχολή που λέει μην παραιτείσαι ποτέ.

Δεν φεύγω από αδυναμία, φεύγω από μεγάλη θέληση.

Παραιτούμαι από την αδυναμία να εναρμονιστούμε μέσα από την αίθουσα της Βουλής στην κρίσιμη αυτή φάση με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας.  Παραιτούμαι γιατί αρνούμαι να είμαι μέρος στη νοσηρότητα της πολιτικής σκηνής.  Γιατί θέλω να πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.  Γιατί έχω ευθιξία και δεν μπορώ να αποδέχομαι η πολιτική να γίνεται το πτυελοδοχείο της κοινωνίας.

Γιατί δεν θέλω να είμαι στην ίδια λογική με όσους θα πουν γιατί παραιτήθηκες αφού δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.   Για όσους δεν θα το καταλάβουν άλλη μια φορά πρέπει να πω ότι παραιτούμαι για να βοηθήσω να κινηθούν τα πράγματα!

Θα είμαι παρόν και ενεργός στις επάλξεις της πολιτικής για να επικρατήσουν άλλοι όροι.  Και θα αγωνιστώ για να υπάρξουν αυτοί.  Στέκομαι δίπλα στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ιστορική προσφορά, με σεβασμό και ευθύνη σε όλους αυτούς που περνάνε τόσες δυσκολίες όλο αυτό το διάστημα.

Ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Χρίστου Βερελή, σχετικά με την παραίτηση του Βουλευτή, 08/05/2009

Επειδή σε δημοσιογραφικό μπλοκ μετά την παραίτηση του κ. Βερελή διακινήθηκε η άποψη ότι εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου,  ο κ. Βερελής έκανε δύο σχόλια: 1ον ότι κανείς δεν δικαιούται να μειώσει την ηθική, θεσμική και πολιτική σημασία της πρωτοβουλίας του και 2ον επί της διαδικασίας επισκέφθηκε και ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου αφού είχε υποβάλει προηγουμένως στον πρόεδρο της Βουλής την παραίτησή του για τους λόγους που αναλυτικά περιγράφονται στη δήλωσή του.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...