Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ Ημερήσια εφημερίδα Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΤΕ ΤΟΝ... ΕΡΓΟΛΑΒΟ...

Ενώ οι εργασίες έπρεπε να έχουν ξεeunikh-odos-400κινήσει

Προβλήματα με την αναδιαρρύθμιση της Εθνικής οδού στο Αγρίνιο, προβληματισμός στον δήμο και φόβοι για μεγάλη καθυστέρηση του έργου.

Περισσότερα...
 
«Από τον Σπυρίδωνα Τρικούπη έως τον Γεώργιο Αθανασιάδη - Νόβα»

Εκδήλωση για τους Αιτωλοακαρνάνες Πρωθυπουργούς από το Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Περισfoto4.jpg-ekdhl-4-mesolτερίου «Η Έξοδος»

Παρουσία προσωπικοτήτων της πολιτικής, των γραμμάτων καθώς και πολλών Αιτωλοακαρνάνων της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής μια ξεχωριστή  ως προς το αντικείμενό της εκδήλωση, αφιερωμένη στην ζωή και το έργο των οκτώ Πρωθυπουργών που ανέδειξε η Αιτωλοακαρνανία. από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα.

Έτσι ο νομός κατέχει ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι ο μοναδικός της Ελλάδας, από τον οποίο έχουν προέλθει μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες που έφθασαν στο ύπατο αξίωμα του Πρωθυπουργού.

Η ιδέα και η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ανήκει στον  Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Η Έξοδος» και τον πρόεδρό του Χρήστο Χούτα και τέθηκε υπό την αιγίδα  της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την υποστήριξαν οι δήμοι Ιεράς Πόλεως  Μεσολογγίου και Ναυπfoto2.jpg-ekdhl-2-mesolάκτου.

Συντονιστής της ημερίδας, ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο αντινομάρχης Στάθης Λουκόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Χούτας.

Εκτός των άλλων την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο π. Πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας και ο βουλευτής Χρίστος Βερελής.

Κατά σειρά, μίλησαν ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος για τον Επαμεινώνδα Δεληγιώργη, ο καθηγητήςfoto1.jpgekdhlosh-1mesol του πανεπιστημίου Αθηνών, Γρηγόρης Κωσταράς για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη, ο εκπαιδευτικός, Αριστείδης Καβάγιας για τον Ζηνόβιο Βάλβη, ο Δρ. της Νομικής, Μιχάλης Κοτίνης για τον Δημήτριο Βάλβη, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής της επιτροπής για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Κοντός για τον Χαρίλαο Τρικούπη, η πρώην δήμαρχος Αμφιλοχίας, Μαρία Σωτηρίου για τον Νικόλαο Στράτο, ο π. βουλευτής, Θωμάς Χούτας για τον αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό και τέλος ο δήμαρχος Ναυπάκτου, Θανάσης Παπαθανάσης για τον Γεώργιο Αθανασιάδη Νόβα.

Στις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσθηκε ο δημόσιος βίος και το έργο των οκτώ Αιτωλοακαρνάνων Πρωθυπfoto3.jpg-ekdhl-3-mesolουργών, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση «σφράγισαν» με την παρουσία τους την πολιτική ζωή αλλά και σε πολλές περιπτώσεις την ιστορία της χώρας, αφήνοντας πίσω τους πολύτιμη παρακαταθήκη.

Για τους πέντε δε εξ αυτών, τους Μεσολογγίτες στην καταγωγή (Χαρίλαος Τρικούπης - Επ. Δεληγιώργης - Σπυρίδων Τρικούπης - Ζηνόβιος Βάλβης - Δημήτριος Βάλβης) , ο δήμος Μεσολογγίου όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Αναγνωστόπουλος, κάθε χρόνο στις 30 Μαρτίου θα τους τιμά σε ειδική εκδήλωση μνήμης.

 

 
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

jpg-mesologgi 

Συνάντηση Αναγνωστόπουλου και αίτημα σε επιτελείς του Λιμενικού.

Περισσότερα...
 
Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

                                                                         

Τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας

Επιστημονική συνεργασία Ελλάδαteiς - Κύπρου στον τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών

Περισσότερα...
 
FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Προβληματισμός και διάλογος στα Δυτικάforoym-3

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...