Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 18:17

 

GEA-PAIDIKO.jpg-2

ΒΡΑΧΩΡΙΟΥ ΧΟΡΟΠΑΤΗΜΑΤΑ

Η Άνοιξη, η Ελλάδα και ο Ελληνισμός, μαζί με τις νέες χορεύτριες και τους χορευτές, χάρισαν σήμερα σε όλους μας ένα μοναδικό και απίστευτο μουσικοχορευτικό ταξίδι, οι διαδρομές του οποίου θα μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή.

Αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) κ. Δημοσθένης Καπώνης έκλεισε την κεντρική εκδήλωση του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Το Φεστιβάλ με τη χαρακτηριστική ονομασία Βραχωριού Χοροπατήματα, αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη πόλη του Αγρινίου και εκτός από τα 2 παιδικά του τμήματα, ανταποκρίθηκαν άμεσα και συμμετείχαν με τα παιδικά χορευτικά τους τμήματα οι φορείς:

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Αμφίκλειας ‘Η Δαδιώτικη Εστία’, Χορευτικό Δήμου Αγρινίου, Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Ρίζες’, Χορευτικός Σύλλογος ‘Η Ρούμελη’, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μεσολογγίου, Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτωλ/νίας, Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Αγρινίου και Εργαστήρι Λαογραφίας Πολιτισμού και Παράδοσης ‘Το Χοροστάσι’.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν στις 11:00, με την παρέλαση όλων των συμμετεχόντων τμημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ σε όλη της τη διάρκεια, συνοδεύονταν από την παραδοσιακή ορχήστρα ΕΠΤΑΣΗΜΟ, η οποία έλαβε μέρος σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ.

Να σημειωθεί ότι, όταν όλα τα τμήματα έφτασαν στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώθηκαν σε έναν μεγάλο ολιγόλεπτο χορό αποσπώντας τα ζεστά χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων.

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου η κεντρική εκδήλωση, όπου όλα τα παιδικά χορευτικά που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της (ΓΕΑ) κ. Δημοσθένης Καπώνης, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία σε ότι άφορα τη μεγάλη συμμετοχή στο Φεστιβάλ νέων χορευτριών και χορευτών από όλη τη χώρα, τονίζοντας παράλληλα τον υπερτοπικό του χαρακτήρα.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα μέσα από ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι σε αίθουσα της πόλης, όπου πέραν των άλλων οι συμμετέχοντες χορεύτριες και χορευτές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους ανταλλάσοντας παράλληλα εμπειρίες και γνώσεις για τη ζωή και το μέλλον τους.

Τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ παρακολούθησε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κα. Μαρία Παπαγεωργίου, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου κ. Χρήστος Θετάκης μαζί με μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου.

Για τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών η Εφορία τουΛαογραφικού Ομίλου της (ΓΕΑ) ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους φορείς που συμμετείχαν στις δράσεις του, καθώς επίσης και τις χορεύτριες και τους χορευτές που στελέχωναν τα τμήματα τους.

Επίσης, ευχαριστεί τον Δήμο Αγρινίου και την Τροχαία Αγρινίου για τις κυκλοφοριακές διευκολύνσεις κατά τη διάρκεια της παρέλασης, καθώς επίσης και όλα τα μαζικά μέσα επικοινωνίας της πόλης για την προβολή και την ανάδειξη του Φεστιβάλ.

Τέλος, ιδιαίτερα ευχαριστεί τον χοροδιδάσκαλο κ. Γεώργιο Τσελίκα, ο οποίος συντόνιζε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, τις εθελόντριες και εθελοντές, χορεύτριες και χορευτές του Ομίλου που υποστήριζαν τις επιμέρους δράσεις, τη χοροδιδάσκαλο κα Ασπασία Κρικώνη, καθώς και το προσωπικό της ΓΕΑ.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...