Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3725
mod_vvisit_counterΧθές6004
mod_vvisit_counterAll7017120
°F | °C
invalid location provided
Ο χωροταξικός σχεδιασμός των ιχθυοκαλλιεργειών

Τέλος στην ανεξέλεγκτη επέκτασή τους θέλει να βάλει  ixuyokalhergeiesτο υπουργείο Περιβάλλοντος. Περισσότεροι οι έλεγχοι προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα ρύπανσης και αυθαιρεσίας.

Ο χωροταξικός σχεδιασμός των ιχθυοκαλλιεργειών βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη, τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, και τοπικούς φορείς από την Αργολίδα.
    Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε τη σπουδαιότητα ύπαρξης κανόνων και σχεδιασμού στην ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη επέκτασή τους και συμπλήρωσε πως με την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης αναδείχθηκαν θέματα και προβλήματα τα οποία θα ληφθούν υπόψη και θα αξιοποιηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση.
    Ο κ. Μανιάτης συμφώνησε με την αναγκαιότητα ύπαρξης χωροταξικού σχεδιασμού για τις ιχθυοκαλλιέργειες υπογραμμίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ανακόπτονται φαινόμενα ασυδοσίας του παρελθόντος. Αναφερόμενος στην περίπτωση εγκαταστάσεων στην Αργολίδα ο Υφυπουργός τόνισε ότι η περιοχή είναι απολύτως κορεσμένη και δεν μπορεί να δοθεί ούτε καν επέκταση της δυναμικότητας σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών. Πολύ περισσότερο που στην Αργολίδα υπάρχει ένα τεράστιο πολιτιστικό και αρχαιολογικό απόθεμα, με ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου τουρισμό, που αντικειμενικά συγκρούονται ως προς τις χρήσεις με τις ιχθυοκαλλιέργειες.
    Από την πλευρά των φορέων συμμετείχαν, ανάμεσα σε άλλους, ο βουλευτής κ. Γ. Ανδριανός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης, ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Π. Αναγνωσταράς, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κ. Γκάτζιος και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δ. Καμιζής. Οι τοπικοί φορείς της Αργολίδας αναγνώρισαν, με τη σειρά τους, την αξία ύπαρξης χωροταξικού σχεδιασμού και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους αναφορικά με τη σύγκρουση χρήσεων ανάμεσα στην ύπαρξη ιχθυοκαλλιεργειών και στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της παραθεριστικής κατοικίας. Επιπλέον, δήλωσαν την ανησυχία τους για την υφιστάμενη ρύπανση εξαιτίας της απουσίας ελέγχου κατά το παρελθόν.
    Από πλευράς ΥΠΕΚΑ υπήρξε η δέσμευση ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από πλευράς Επιθεωρητών Περιβάλλοντος προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα ρύπανσης και αυθαιρεσίας, ενώ επίσης, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προβληματισμοί των φορέων αναφορικά με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του θαλάσσιου.