Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα189
mod_vvisit_counterΧθές329
mod_vvisit_counterAll8056968
°F | °C
invalid location provided
Ενημερωτική εκδήλωση στα Σαγέικα για τους αγρότες της Δυτικής Ελλάδας

Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τους αγρότες της Δυτικής Αχαΐας που πραγματοποιήθηκε στα Σαγέϊκα του Δήμου Δυμαίων, το βράδυ της Τετάρτης.

Η συνάντηση οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότηταagrotikaς Αχαΐας με τη συνδρομή του Δήμου Δυμαίων και ξεκίνησε με τρία θέματα συζήτησης. Το πρώτο αφορούσε στα σχέδια βελτίωσης των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που το εισηγήθηκε ο γεωπόνος Φ. Θεοδωράτος, το δεύτερο τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και κυρίως τη φράουλα που το εισηγήθηκε ο γεωπόνος Θ. Αρβανίτης και το τρίτο την προστασία των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών από τη χρήση των γεωργικών φαρμάκων με εισηγητή το γεωπόνο Τ. Βαγενά.

Μετά τις αρχικές εισηγήσεις υποβλήθηκε μεγάλος αριθμός διευκρινιστικών ερωτήσεων, δόθηκαν απαντήσεις και επεξηγήσεις και σύντομα η συζήτηση γενικεύτηκε με τον Περιφερειάρχη να δίνει το στίγμα της ανάγκης για συνολική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, να αναλύει τις πολιτικές που θα συγκροτήσουν το καλάθι των προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας και να υπογραμμίζει την ανάγκη αλλά και τους τρόπους με τους οποίους τα προϊόντα της περιφέρειας θα αποκτήσουν επωνυμία και ισχυρές θέσεις στην εσωτερική και διεθνή αγορά.

«Η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα είναι προϋπόθεση για τη συνολική ανάκαμψη της Δυτικής Ελλάδας και για το ξεπέρασμα της υστέρησης που μας χαρακτηρίζει» σημείωσε με έμφαση ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Στη συνάντηση που μετείχαν πάνω από 200 καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι, παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Δυμαίων Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Φώτης Γριτσώνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Μαυρόγιαννης καθώς και στελέχη από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Σταύρο Βέρρα.
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που έχουν ξεκινήσει για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον περασμένο μήνα.