Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα287
mod_vvisit_counterΧθές329
mod_vvisit_counterAll8057066
°F | °C
invalid location provided
Αρνητικά τα δείγματα των Ελληνικών Φρούτων

 και Λαχανικών στο βακτήριο E.COLI

Το  ΥΠΑΑΤ για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας,  την προστασία των καταναλωτών αλλά και για την προστασία των συμφερόντων  των ελλήνων παραγωγών  και επιχειρήσεων,  προέβη σε συνεργασία και με τον Σύνδεσμο  Εξαγωγέων Νωπών Φρούτων και Λαχανικών (Ιncofruit)  σε ευρεία δειγματοληψία και αvakthrioνάλυση 80 δειγμάτων αγγουριών και περίπου 50 δειγμάτων άλλων προϊόντων όπως  πιπεριές, ντομάτες, μελιτζάνες, φυλλώδη λαχανικά, πατάτες, κεράσια, από όλες τις παραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) αλλά και  από ιδιωτικό διαπιστευμένο εργαστήριο, τα δείγματα δε εξετάστηκαν ως προς το επικίνδυνο στέλεχος  Ο104:Η4 του βακτηριδίου Ε.COLI και η εξέταση επεκτάθηκε  προληπτικά και στο εξίσου επικίνδυνο στέλεχος Ο157:Η7.

Όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για το σύνολο των δειγμάτων που αναλυθήκαν

Το ΥΠΑΑΤ είναι σε στενή συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), καθώς με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. για τις τρέχουσες εξελίξεις τόσο στον τομέα της εξέλιξης της επιδημίας όσο και στα σημαντικά θέματα που άπτονται της προστασίας της ελληνικής παραγωγής και του εξωτερικού εμπορίου.

Επιπλέον είναι σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ καθώς και με τις πρεσβείες μας στην Ρωσία και Ουκρανία για την διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου των ελληνικών προϊόντων.

Ο Υφυπουργός μετά και την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων, διαβεβαιώνει για μια ακόμα φορά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι  τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά είναι ασφαλή για τους καταναλωτές «καθαρά» από βακτηριακές επιμολύνσεις, διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή ποιότητα η οποία διασφαλίζεται με εντατικούς ελέγχους .

Υπενθυμίζεται ότι η  Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο  αυστηρά συστήματα  ελέγχου τροφίμων στο κόσμο, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα στη παγκόσμια αγορά.