Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα292
mod_vvisit_counterΧθές329
mod_vvisit_counterAll8057071
°F | °C
invalid location provided
Η εξισωτική αποζημίωση των αγροτών

Τι υποστηρίζει το Υπουργείο  μετά από σχετική Ερώτηση του βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη 

Το ζήτημα των καθυστερήσεων στην καταβολή των ενισχύσεων της Εξισωτικής Αποζημίωσης Έτους 2008 και γενικότερα agrotesτης στήριξης του αγροτικού εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών είχε θέσει ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός  Μιχάλης Μπεκίρης προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Αχαιός πολιτικός ζητούσε να αναφερθούν τα μέτρα εφαρμογής που προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για την για την άμεση καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης του Έτους 2008. Επιπλέον ζητούσε την καταγραφή των σχετικών προβλημάτων ανά την Επικράτεια για τα προβλήματα των αγροτών σε σχέση με την  με την καταβολή των ενισχύσεων της εξισωτικής αποζημίωσης και άλλων διαρθρωτικών  μέτρων. Τέλος ζητούσε τη θεσμοθέτηση γραμμής επείγουσας  ενημέρωσης για τους Αγρότες ώστε να δίδοντα σαφείς και τεκμηριωμένες  απαντήσεις με στόχο την βελτίωση  των  παρεχόμενων  υπηρεσιών .

Η απάντηση του Αρμοδίου  Υπουργού στα ανωτέρω, έχει ως εξής:

«Απαντώντας στην παραπάνω αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μ. Μπεκίρης, σας πληροφορούμε τα εξής:
Εξισωτική Αποζημίωση 2008

Στις 07-06-2010 εκδόθηκαν εντολές πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2008, ενώ στις 06-09-2010 εκδόθηκαν εντολές πληρωμής για τη δεύτερη πληρωμή.

Στις 21-04-2011 εκδόθηκαν εντολές πληρωμής για 1,470 δικαιούχους, ύψους 1 .792.609,65 ευρώ, για όσες περιπτώσεις είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ενστάσεων και των διοικητικών πράξεων. Για τους υπόλοιπους δικαιούχους που υπάρχουν εκκρεμότητες για το έτος αυτό, οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν το διάστημα Ιουνίου - Ιουλίου.

Ενημέρωση των αγροτών

Ήδη, από το τέλος Οκτωβρίου 2010, δημοσιεύτηκε και ισχύει η «Χάρτα Εξυπηρέτησης των Δικαιούχων Κοινοτικών Ενισχύσεων», στην οποία περιγράφονται οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις του Οργανισμού απέναντι στους δικαιούχους παραγωγούς. Επίσης, περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο που οι παραγωγοί μπορούν να ενημερώνονται για τα θέματα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, τόσο σε περιφερειακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Κεντρικής Υπηρεσίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες τεχνολογίες (τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά ή με fax ), να επικοινωνούν με τον Οργανισμό και να ενημερώνονται για τα θέματα που τους αφορούν.

Αρμόδιες για την εξυπηρέτηση των αγροτών είναι οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του Οργανισμού, Εναλλακτικά μπορούν να επισκεφθούν το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας (Δομοκού 5 - Αθήνα) ή να απευθυνθούν στο τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ που λειτουργεί στην Κεντρική Υπηρεσία, καθώς και στα Περιφερειακά και Νομαρχιακά Γραφεία.

Επίσης, στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ στη διεύθυνση www.opekepe.gr βρίσκονται αναρτημένες πληροφορίες, Εφαρμογές, Δελτία Τύπου, Εγκύκλιοι - Έντυπα, Συχνές Ερωτήσεις (Frequently asked questions - FAO  ), όπου απαντώνται τα πιο συχνά ερωτήματα απλά και κατανοητά.»