Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα274
mod_vvisit_counterΧθές329
mod_vvisit_counterAll8057053
°F | °C
invalid location provided
ΕΚΘΕΣΗ AGRO QUALITY FESTIVAL

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες στο περίπτερο της Δυτικής Ελλάδας

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυρekuesh-1ιακή στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση 2o Agro Quality Festival, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι της Αθήνας. Ανάμεσα τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, η Υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη και ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

Την έκθεση επισκέφθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος παρευρέθη και μίλησε σε ημερίδα νέων αγροτών ενώ την Κυριακή επισκέφτηκε την έκθεση και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που ξεναγήθηκε στους χώρους της και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση απονομής των βραβείων διαγωνισμού αγροτικών προϊόντων

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας φιλοξενήθηκαν Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, ομάδες παραγωγών αλλά και ιδιώτες παραγωγοί και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, προβάλλοντας τα προϊόντα τους. Την Παρασκευή το περίπτερο επισκέφθηκαν 3.500 επισκέπτες, το Σάββατο 6.000 επισκέπτες και την Κυριακή περισσότεροι από 10.000.

«Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει δυναμισμό στον πρωτογενή τομέα και πολλές δυνατότητες εξωστρέφειας», είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης κατά την ξενάγηση του στο περίπτερο από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο. Ο κ. Σκανδαλίδης συζήτησε, επίσης, με τον κ. Αγγελόπουλο την πορεία της διαμόρφωσης του «Καλαθιού» της Δυτικής Ελλάδας και ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα από μέρους της Περιφέρειας.

Ο κ. Σκανδαλίδης και η κ. Αποστολάκη συνεχάρησαν τον κ. Αγγελόπουλο για την αρτιότητα του περιπτέρου της Δυτικής Ελλάδας και τον τρόπο προβολής των προϊόντων ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα μελίσσι που, τοποθετημένο σε γυάλινη προθήκη, κοσμούσε τον χώρο του περιπτέρου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, επισκεπτόμενος την έκθεση την Κυριακή, τόνισε «ότι η συμμετοχή της Δυτικής Ελλάδας στο Agro Quality Festival δίνει μια σημαντική ευκαιρία προβολής των προϊόντων μας και προώθησης τους στις αγορές. Για εμάς η στήριξη ekuesh-2του πρωτογενούς τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας και μείζονα στόχο ώστε να καταφέρουμε να ανατρέψουμε την σημερινή κατάσταση και να διαμορφώσουμε όρους παραγωγικής ανασυγκρότησης και οικονομικής ανάκαμψης».

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στην βράβευση εταιρειών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Είναι σημαντικό ότι εταιρείες από την Δυτική Ελλάδα διακρίθηκαν στον διαγωνισμό αγροτικών προϊόντων. Αυτό δείχνει την δυναμική που διαθέτουμε. Ένα ισχυρό κομμάτι της τοπικής αγροτικής οικονομίας έχει κατανοήσει την ανάγκη έντασης της ποιότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των προϊόντων μας. Με αυτές τις αρχές οφείλουμε όλοι να κινηθούμε ώστε να αναδείξουμε τα πολλά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Δυτική Ελλάδα στον πρωτογενή τομέα»