Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4754
mod_vvisit_counterΧθές6643
mod_vvisit_counterAll6707825
°F | °C
invalid location provided
Από 25 - 30 εκατ. ευρώ το «πακέτο»

 αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς

Μέχρι τον ερχόμενο Μάιο ή το αργότερο ως τον Ιούνιο, θα skandalidhsεισπράξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βαμβακοπαραγωγοί τις αποζημιώσεις, για τις ζημιές που υπέστησαν από τις βροχοπτώσεις και την πράσινη κάμπια. Συνολικά, αποζημιώσεις θα λάβουν το 65% των παραγωγών που καλλιέργησαν το προϊόν, δηλαδή παραπάνω από 30 χιλιάδες επί συνόλου 50 χιλιάδων.

Η επεξεργασία του σχεδίου συνεχίζεται στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΕΛΓΑ, το ποσό που θα λάβουν οι παραγωγοί θ' ανέλθει περί τα 25 - 30 εκατ. ευρώ. «Αν το ύψος του ποσού δεν ανέλθει σ' αυτά τα επίπεδα, δεν έχει νόημα να μιλάμε», προσθέτουν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο μελετά τρία εναλλακτικά σενάρια χορήγησης της αποζημίωσης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, αν και οι παραγωγοί αναμένουν την ανακοίνωση του σχεδίου εδώ και δυο εβδομάδες περίπου.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με όσα έχει πει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θ' αποζημιωθούν πάνω από 30 χιλ. παραγωγοί επί συνόλου 50 χιλ. περίπου, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης στη βουλή, «το μεγάλο τους κομμάτι, το συντριπτικά μεγαλύτερο, θα είναι η αποζημίωση για τις βροχές μέσω ΕΛΓΑ».

Αλέξανδρος Μπίκας