Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα338
mod_vvisit_counterΧθές395
mod_vvisit_counterAll8059213
°F | °C
invalid location provided
Στοχευμένες παρεμβάσεις

 προς όφελος των παραγωγών από την ΕΑΣ Μεσολογγίου

Ο αγροτικός τομέας της χώρας, στις νέες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες, θα υπάρξει μόνο με νέα στρατηγική και στοχευόμενη προσπάθεια. Αυτό έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην ΕΑΣ Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, της οποίας η διοίκηση, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα των αγροτών της περιοχής, παρενέβη σε όλη την παραγωγική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το καλαμπόκι, παρέλαβε 10 χιλιάδες τόνους προς 0,22 Ευρώ το κιλό, τιμή που χαρακτηρίζεται ίσως η υψηλότερη πανελλαδικώς. Για την εξυπηρέτηση των βαμβακοπαραγωγών της Παραχελωίτιδας και της Παραευήνιας περιοχής, η ΕΑΣ νοίκιασε ιδιωτικό εκκοκκιστήριο, με στόχο την μείωση του κόστους μεταφοράς κ.λπ..

Εξασφαλίστηκε έτσι η τιμή των 0,54 Ευρώ ανά κιλό (σύσπορου). Η στρατηγική συμφωνία με την γαλλική πολυεθνική αλυσίδα τροφίμων Bonduelle άρχισε να αποδίδει.

Φέτος φυτεύτηκαν, πιλοτικά και τμηματικά, 100 στρέμματα μαρουλιού, ώστε να υπάρχει συγκομιδή από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο. Με συμβολαιακή δε καλλιέργεια, την επόμενη χρονιά θα φυτευτούν 1.000 στρέμματα. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μαρούλι (iceberg) αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες και είναι καθαρά εξαγωγικό προϊόν.

Στους παραγωγούς ελιάς «καλαμών», η ΕΑΣ απευθύνεται με 1,20 Ευρώ ανά 200 τεμ. Η προσπάθεια εξαγωγής που ξεκίνησε το 2009-10 αποδίδει και οι ποσότητες προς εξαγωγή για την επόμενη σαιζόν θα είναι πολύ καλύτερες.