Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα3
mod_vvisit_counterΧθές363
mod_vvisit_counterAll8059241
°F | °C
invalid location provided
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής ενημερώνει...

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι σύμφωνα με Ευρωπαϊκό Κανονισμό και συνακόλουθη εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων θα πρέπει να εφαρμόζεται υποχρεωτικά σε όλα τα ζώα ηλικίας άνω των 6 μηνών που γεννήθηκαν μετά την 31η Δεκεμβρίου 2009.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 4 του Κανονισμού 21/2004 ορίζεται ότι αμνοερίφια που πρόκειται να μετακινηθούν σε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή σε τρίτη χώρα και ανεξάρτητα από τον σκοπό της μετακίνησης θα πρέπει να αναγνωρίζονται με ένα ηλεκτρονικό μέσο σήμανσης και ένα ενώτιο τύπου 1 πριν εγκαταλείψουν την εκτροφή προέλευσης τους. Σε ζώα μικρότερα των 6 μηνών προβλέπεται σήμανση με 2 ενώτια τύπου 1 όταν πρόκειται να μετακινηθούν εκτός της εκμετάλλευσης γέννησης τους, ενώ όταν υπερβούν την ηλικία των 6 μηνών θα σημαίνονται στην εκμετάλλευση προορισμού με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού μέσου σήμανσης που θα περιέχει τις ίδιες πληροφορίες με τα αρχικά ενώτια τύπου 1.

Η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων είναι υποχρεωτική. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί επειγόντως, ιδιαίτερα ενόψει των μετακινήσεων των κτηνοτρόφων στους θερινούς βοσκοτόπους, αφού για την έκδοση αδειών μετακίνησης θα είναι προαπαιτούμενη η τοποθέτηση ηλεκτρονικών μέσων σήμανσης.