Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1983
mod_vvisit_counterΧθές4391
mod_vvisit_counterAll7496256
°F | °C
invalid location provided
Το αγαθό Πνεύμα

Η Χριστιανική Αλήθεια

 

 Του συνεργάτη μας Χριστ. Κ. Διδασκάλου, Θεολόγου

Οι γονείς αγαπούν , ή μάλλον υπεραγαπούν τα παιδιά τους και προσφέρουν τα καλύτερα πράγματα και δώρα: Δεν έχουν τίποτε άλλο πολύτιμον από τα παιδιά τους οι γονείς, γι αυτό προσφέρουν σ΄αυτά ό,τι πολύτιμο έχουν και μπορούν.

Υπάρχει όμως και ο κοινός πατέρας όλων ημών των ανθρώπων, ο Θεός. Ο Θεός μας αγαπά. Είμαστε εμείς οι άνθρωποι η αγάπη του, η στοργή του ό,τι το μοναδικόν. Χάριν ημών εδημιούργησε τον κόσμο και έστειλε τον υιόν του σωτήρα και λυτρωτήν.

Ημείς οι άνθρωποι της υφηλίου είμαστε τα παιδιά του και όπως λέγει η Αγία Γραφή είμαστε: « οι υιοί του και θυγατέρες του, ο λαός ο εκλεκτός».  Μας έδωσε και μας δίνει τα δώρα του. Μας έδωσε αρχικά το δώρο της σωτηρίας και ύστερα από αυτό μας έδωσε και μας δίδει το αγαθό πνεύμα, το αγαθό πνεύμα « το εκ του πατρός εκπορευόμενο».

Μας έδωσε και μας δίδει ο Θεός το αγαθό πνεύμα. Είναι χαρακτηριστικός ο λόγος της Αγίας Γραφής απευθυνόμενος σε μας τους ανθρώπους: « Ει ουν υμείς οίδατε (ξέρετε) δόματα αγαθά διδόναι τοις τέκνοις ημών, πόσω μάλλον ο πατήρ ο εξ ουρανού δώσει πνεύμα αγαθόν τοις αιτούσιν αυτόν». (Λουκ. Ια΄13).

Πατέρας ο Θεός, παιδιά του ημείς οι άνθρωποι. Μας δωρίζει το άγιο πνεύμα. Είναι αγαθόν και με τον ερχομό  Του, την προσέλευσή του, την οίκησή του μέσα μας μας κάμνει αγαθούς ανθρώπους. Μετατρέπει την ψυχή μας από αμαρτωλή εις αγία. Μας μεταποιεί το αγαθόν πνεύμα εις αγίους ανθρώπους.

 Το αγαθόν πνεύμα, το  ύψιστο δώρο του Θεού πατέρα μας ας το δεχόμαστε. Με αυτό ας πορευόμαστε στη γη και ας φθάσουμε στον ουρανό.