Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4898
mod_vvisit_counterΧθές6213
mod_vvisit_counterAll6688140
°F | °C
invalid location provided
Στο χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων

Στις 11 σήμερα οι αγρότες στήνουν μπλόκο στη ζεύξη Ακτίου Πρέβεζας

 

Αγροτική κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα η ΠΑΣΥ, στη ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας, με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας. Οι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι του αγωνιστικού πόλου συσπείρωσης τις τελευταίες μέagrotesρες ενέτειναν τις περιοδείες και τις εξορμήσεις τους στα χωριά, απευθύνοντας το αγωνιστικό κάλεσμα ώστε να μη λείψει κανένας μικρομεσαίος παραγωγός από τη μάχη που καλείται να δώσει.

Ήδη από χθες είχαν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται αγροτικά μηχανήματα από τη Βόνιτσα και την Πρέβεζα, προκειμένου οι αγροτοκτηνοτρόφοι να στήσουν το μπλόκο τους. Από τις πρόσφατες συσκέψεις που έγιναν στο Θέρμο και το Καινούριο της Αιτωλοακαρνανίας αναδείχθηκαν τα προβλήματα των αγροτών δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις πολύ μικρές τιμές σε κρέας και γάλα, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, ζωοτροφές, αγροεφόδια κ.ά.) που σε συνδυασμό με την αλλαγή λειτουργίας του ΕΛΓΑ και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, εντείνει την οικονομική δυσκολία στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες αγρότες. Οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι στο φόντο της πανεργατικής απεργίας στις 23 Φλεβάρη να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Η ανακοίνωσης της ΠΑΣΥ έχει ως εξής:

"ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ το αγωνιστικό, λαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί ευρύτατες λαϊκές μάζες στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

ΣΠΑΣΤΕ το "κλίμα" φόβου, απογοήτευσης, μοιρολατρίας και υποταγής που επιχειρεί να επιβάλει στο λαό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. και με τη χρησιμοποίηση των μηχανισμών του κράτους και των ΜΜΕ.

ΣΤΕΙΛΤΕ το αισιόδοξο μήνυμα ότι υπάρχει ελπίδα διεξόδου και προοπτικής, που βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της εξουσίας του λαού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις σ' όλη τη χώρα. Κόντρα στην κυβερνητική τρομοκρατία που εκδηλώνεται με τις συλλήψεις και τη δικαστικές διώξεις σε βάρος αγωνιστών της αγροτιάς. Κόντρα σε ενέργειες αποπροσανατολισμού και υπονόμευσης της πάλης μας.

Με την επιμονή μας μπορούμε να σπάσουμε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης. Με την ένταση της προσπάθειάς μας για πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση του λαού, σχετικά με τις διεκδικήσεις μας, το δίκιο και την προοπτική του αγώνα μας, μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε την επιχειρούμενη ενεργοποίηση του διαβόητου "κοινωνικού αυτοματισμού".

Η μάχη που δίνουμε δεν αφορά μόνο στην επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, που ξεκληρίζεται από την ΚΑΠ και, γενικότερα, την αντιαγροτική πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Αφορά όλο τον ελληνικό λαό.

Γιατί, όλος ο λαός ενδιαφέρεται να έχει φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά τρόφιμα και οι μικρομεσαίοι αγρότες μπορούν να τα εξασφαλίσουν, με άλλον όμως τρόπο οργάνωσης της παραγωγής που συμφέρει τους εργαζόμενους και την αγροτιά. Όλος ο λαός ενδιαφέρεται να υπάρχουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι για να μην ερημώνουν τα χωριά και να "νεκρώνει" η ύπαιθρος. Όλος ο λαός ενδιαφέρεται να μη μεγαλώνουν κι άλλο οι "ουρές της ανεργίας" στις πόλεις, από ξεκληρισμένους μικρομεσαίους αγρότες.

Να, γιατί ο αγώνας μας χρειάζεται να είναι κοινός με τα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό προβάλλει η ανάγκη συγκρότησης ενός πανίσχυρου, κοινού, λαϊκού μετώπου, που θα σταθεί απέναντι από το "μέτωπο" των μονοπωλίων και θα συγκρουστεί μαζί του.

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ

ΠΑΛΕΨΤΕ, ακόμα πιο αποφασιστικά και μαχητικά, για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών διεκδικήσεών σας:

-Για τιμές παραγωγού στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα και επιδοτήσεις που θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.

-Για μείωση του κόστους παραγωγής, με χτύπημα της εκμετάλλευσης των εμποροβιομηχάνων και κατάργηση των κρατικών "χαρατσιών".

-Για αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο, με δημόσια Υγεία - Πρόνοια, Παιδεία, πολιτιστική και αθλητική δημιουργία, με έργα υποδομής που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και τη δημιουργία των προϋποθέσεων εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής που θα προωθεί μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, που συμφέρει το λαό και όχι τα μονοπώλια.

Mια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό και στις κρατικές καθετοποιημένες αγροτικές μονάδες, θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες και θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας για την παραγωγή επαρκών, φτηνών και υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του ελληνικού λαού και πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.