Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα5540
mod_vvisit_counterΧθές5063
mod_vvisit_counterAll7182303
°F | °C
invalid location provided
Τελικά η διπλή μας αγάπη

Η Χριστιανική Αλήθεια

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ./ Διδασκάλου, Θεολόγου

Η αγάπη είναι η αρετή εκείνη που πρέπει να υπάρχει στον κάθε άνθρωπο και σαν το ωραιότερο λουλούδι να στολίζει τη ζωή του. Ανθρωπος χωρίς αγάπη δεν αξίζει τίποτε ούτε για τον εαυτό του , ούτε για τους άλλους, ούτε για το Θεό. Είναι άνθρωπος πολύ χοϊκός ο κάθε άνθρωπος που δεν αγαπά.

Είναι απαραίτητο ο άνθρωπος να αγαπά. Ο άνθρωπος που δεν αγαπά είναι αντίθετος και αντίχριστος. Και τούτο γιατί ο Θεός είναι αγάπη. Από αγάπη έφερε στην ύπαρξη τον κόσμο και τον άνθρωπο. Από αγάπη ο Θεός μας εδώρισε τον Υιόν Του Σωτήρα και αναγεννητήν. Εχουμε υπ΄όψιν μας τους λόγους του Ευαγγελιστού Ιιωάννη: « ούτω γαρ ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον ώστε τον υιόν αυτού τον μονογενή έδωσε, ίνα πας ο πιστέυων ευς αυτόν μη απόλυται, αλλ΄έχει ζωήν αιώνιον».( Κεφ. Γ΄16).

Η αγάπη θα λέγαμε πως είναι το μόνο απαραίτητο στη ζωή μας την επίγεια, αλλά και την αιώνι. Η αγάπη μας πρώτα προς τον Θεόν και που όπως μας υπέδειξε ο Κύριος ιησούς, ο Σωτήρας μας πρέπει να είναι τελεία. Ιδού τι μας λέγει δια του Νομικού: « αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εξ΄ όλης της καρδίας σου και εξ΄όλης της ψυχής σου και εξ΄όλης της ισχύος σου και εξ όλης της διανοίας»( Λουκ. Ι΄27). Όμως η αγάπη μας αυτή το ίδιο είναι απαραίτητη και προς τον συνάνθρωπόν μας, προς τον πλησίον μας. Προς τον πλησίον μας, ο οποίος αξίζει όσο ο εαυτός μας».  Και τον πλησίον σου ως σεαυτόν» ολοκλή ρωσε ο Ιησούς προς τον Νομικόν της παραβολής (Λκ. Ι΄27).

Τελικά η διπλή μας αγάπη είναι απαραίτητη για τη ζωή μας την επίγεια και την πνευματική. Αλλά και για την ουράνια ζωή, για την αιωνία μας     ζωήν. Η ζωή της γης χωρίς την διπλή αγάπη δεν αξίζει  και χωρίς αυτή ούτε ο ουρανός, η βασιλεία του Θεού κατακτάται.

Η διπλή μας αγάπη αυτή μας κάμνει αληθινούς ανθρώπους επί της γης και κληρονόμους της Βασιλείας του Θεού. Αυτό το έργο τελικά επεξεργάζεται η διπλή μας αγάπη.