Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1772
mod_vvisit_counterΧθές5524
mod_vvisit_counterAll6304035
°F | °C
invalid location provided
27 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ, 27 ΧΡΟΝΙΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΠΑΛΛΑΣ  ΒΑΓΓΕΛΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΧΑΡΑΥΓΗ» (Κύπρος)

Το έκτρωμα δηλαδpallasή που δημιούργησε η Τουρκία στη βόρεια Κύ­προ, με την επιβολή των όπλων, τον Ιούλιο του 1974, και προσπάθησε να το επιβάλει κατόπιν στη διεθνή κοινότητα για να το αναγνωρίσει, γεγονός για το οποίο απέτυχε πα­ταγωδώς, εφόσον μέχρι σήμερα μόνο αυτή το αναγνώρισε επίσημα και κανένα άλλο κράτος..         

27 χρόνια πριν σαν σήμερα, ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς με τη στήριξη της Άγκυρας προχωρούσε στην αποσχιστική ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Μια πράξη που καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα και φυσικά τον κυπριακό λαό. Μια πράξη που δημιούργησε, το κατοχικό μόρφωμα στο βορρά, ένα καθεστώς υποτελές στην Τουρκία. Ένα μόρφωμα που πέραν της προώθησης των μεθοδεύσεων υπέρ της διχοτόμησης κρατά και τους ίδιους τους Τ/κ αιχμάλωτους της Άγκυρας.

Η επίλυση του κυπριακού προβλήματος και η διαφύλαξη της οντότητας του κυπριακού κράτους είναι και ένας από τους πρώτιστους στόχους της Κυβέρνησης και προσωπικά του ιδίου του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, στόχος που επιτυγχάνεται με μία σειρά συντονισμένων ενεργειών, επαφών και επι­σκέψεων του σε διάφορα κράτη, διεθνείς οργανι­σμούς και φόρα, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλα­νήτη μας.

Για να ευοδωθούν όμως με επιτυχία οι στόχοι και οι προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια πρέπει να συμβάλει και ο ίδιος ο κυπριακός λαός. Και το κυριότερο, να τον περιβάλλει με αγάπη και εμπιστοσύ­νη και όχι να στέκεται εμπόδιο μπροστά στις προσπάθειές του.

Δικαίως δεν τον αναγνώρισαν

Η διεθνής κοινότητα και η διεθνής κοινή γνώμη το απέρριψαν και στη συνέχεια το καταδίκασαν να παραμείνει στην απομόνωση. Εκεί που δίκαια παραμένει εδώ και 27 ολόκληρα χρόνια, περιμένοντας μα­ταία, όπως αποδείχθηκε, τη διεθνή αναγνώριση. Ακριβώς στις 15.11.1983, πριν 27 χρόνια! 

Ο λόγος για το ψευδοκράτος, το μόρφωμα δηλαδή που δημιούργησε στο βόρειο μέρος της κόπρου με τη βία των όπλων η Τουρκία, τον Ιούλιο του 1974 και προσπάθησε με πανουργία να το επιβάλει στη συνέχεια στη διεθνή κοινωνία των κρατών, για να εξυπηρετεί τα άνομα στρατηγικό και οικονομικά σχέδιο της στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσο­γείου. Ήταν σαν σήμερα που ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, με τη στήριξη της Άγκυρας, προχώρησε στην αποσχιστική ανακήρυξη του ψευδοκράτους για να προωθήσει τις μεθοδεύσεις υπέρ της διχοτόμη­σης και να κρατήσει τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας αιχμάλωτους της Τουρκίας.

Ο Ντενκτάς και η Άγκυρα, παρά τις διαφωνίες των περισσότερων Τουρκοκυπρίων, πίστευαν πως με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους θα εκβίαζαν την ελληνοκυπριακή πλευρά και θα την έκαναν έρμαιο των ορέξεών τους. Σε περίπτωση που δεν κατάφερναν το σκοπό τους θα επεδίωκαν να υποσκάψουν το κυπριακό κράτος, και ακόμη να το διαλύσουν, όπως και έπραξαν, χωρίς όμως να έχουν κανέναν απολύτως αποτέλεσμα.

Το κυπριακό κράτος αυτά όλα τα δύσκολα χρόνια, όχι μόνο δεν κάμφθηκε, αλλά απέκτησε τέτοια οντότητα με αποτέλεσμα να αντικρίζεται σήμερα ισότιμα, με τα άλλα κράτη καν να τυγχάνει του σεβασμού και της εκτίμησης όλου του πολιτισμένου κόσμου.

Η οντότητα του κυπριακού κράτους φυσικά πήρε άλλες διαστάσεις μετά την 1η Μαΐου 2004 και την επιτυχή ένταξη ολόκληρης της Κύπρου στην Ευρω­παϊκή Ένωση. Μία απόφαση που έδινε δυναμική στην περαιτέρω κατοχύρωση της οντότητας του και έθετε τέρμα σης φιλοδοξίες των εγκάθετων της Άγ­κυρας, εφόσον με αυτή την ενέργεια της η Ευρωπαϊ­κή Ένωση έστελνε to ξεκάθαρο μήνυμα πως το υφιστάμενο κυπριακό κράτος μπορεί να εξυπηρετήσει ικανοποιητικά όλους τους ανθρώπους που το κατοι­κούν: Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένι­ους Μαρωνίτες και Λατίνους.