Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα1810
mod_vvisit_counterΧθές5524
mod_vvisit_counterAll6304073
°F | °C
invalid location provided
Το Πλήθος της Ουρανίου Στρατιάς

Η Χριστιανική αλήθεια

 

 Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου

Η δόξα του Θεού, να δοξάζεται ο Θεός από όλους μας, από όλους τους ανθρώπους, πιστεύω πως είναι το πρωταρχικό καθήκον μας.

Η δόξα του θεού καθήκον όλων μας, γιατί ο Θεός είναι η πηγή της ζωής μας τόσο της υλικής, όσο και της πνευματικής. Αυτός μας δημιούργησε  υλικά και πνευματικά και όταν χρειάστηκε μας αναδημιούργησε με την παρουσία του Υιού Του   ψυχοπνευματικά. Πως λοιπόν ημείς οι άνθρωποι να μην δοξάζουμε  το θεό, τον ουράνιο πατέρα μας. Λοιπόν : «Δόξα εν υψίστοις Θεώ».

Όμως και η Ειρήνη είναι κάτι το βασικόν για την επίγειο ζωή   και την  πορεία μας. Να ζούμε ειρηνικά, ήρεμοι τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Επάνω σ΄όλο τον πλανήτη μας να υπάρχει και να κυριαρχεί η Ειρήνη και μάλιστα του Θεού. Να υπάρχει και να είναι σταθερά η « επί γης ειρήνη». Ο Απ. Παύλος θα μας έλεγε: « Η ειρήνη του Θεού η υπερέχουσα πάντα νουν φρουρήσει και καρδίας υμών και τα νοήματα υμών εν Χριστώ Ιησού» (Φιλ. Α΄7).
Οπωσδήποτε και η θεία  εύνοια και ευλογία για ημάς τους ανθρώπους ήταν και είναι απαραίτητη η «ανθρώποις  ευδόκια». Απαραίτητη η ευδοκία του Θεού και  παλαιά και σήμερα και αύριο και πάντοτε.     

Το πλήθος της ουρανίου στρατιάς των Αγγέλων που παρουσιάστηκε μετά τον ένα Αγγελον  που εμήνυσε την γέννηση του Σωτήρος « αινούντων τον θεόν και λεγόντων: « Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ενθρώποις ευδοκία» (Λκ. Β΄13)

Το πλήθος της ουρανίου στρατιάς των Αγγέλων έτσι εχαιρέτησε την γέννησιν του Σωτήρος Χριστού και ημείς έτσι ας ψάλλουμε.